Животна прича једног хирурга

Шифра производа: 24806
Животна прича једног хирурга
Број страна / Повез / Писмо:
316 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 16.5 × 24.5 cm
ИСБН: /
Година издавања: 2007.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,000.00 RSDЦена са попустом: 800.00 RSD

Нема на залихама

Књига сећања dr sc Михаила Вучинића, једног од најпознатијих и најпризнатијих кардиохирурга у Србији, коју су, после његове смрти (2005) приредиле његова супруга Луција Вучинић и кћерка Весна Вучинић-Нешковић. “Иако нисам медицинар, књигу сам прочитао са нескривеним узбуђењем осећајући да ју је писао човек изузетног медицинског знања, а истовремено хуманиста у најбољој традицији европског човекољубља. Текст је написао читко, а пред читаоцима се развија једна необична “животна прича“…

…Поруке Вучинићеве књиге су вишеслојне и оне увек полазе од високо постављених етичких захтева, а самим тим оне далеко надмашују уско професионалан оквир из којег су потекле…. …Аутентично сведочанство о напорима да се кардиоваскуларна медицина у Срба укључи равноправно у савремени развој европске и светске медицине. За овакав мисионарски задатак Вучинић је поседовао све врлине: упорност, сјајно, врхунско школовање у великим клиникама света, готово фанатичну понесеност за свој позив и невероватну личну храброст. Био је прави борац за своје медицинске идеале које он готово уоквирује искреним родољубљем. Тако се заокружује прави значај ове изузетне личности и његове мемоарски срочене књиге.

Академик Дејан Медаковић

O аутору:

Михајло Вучинић, dr sc (Српске Моравице,1932 – Београд, 2004), доктор медицинских наука, оснивач кардиохирургије, начелник службе кардиохирургије (1976-1992) и директор на клиници “Дедиње” (1986–1992). Био је старији консултант и старији предавач на Medical University of South Africa у Преторији и инострани консултант-кардиохирург на Centre Cardio – Thoraque de Monaco у Монаку. Усавршавао се на више универзитета у САД, Немачкој, Чехословачкој… Гостујући предавач био је у САД, Кини, Русији… Био је члан више домаћих и међународних професионалних удружења и председник Невладине хуманитарне организације “Нада за здраво срце”. Михајло Вучинић урадио је преко 5.300 операција на отвореном срцу. Пронашао је “Вучинићев систем за локално хлађење срца”. Објавио је 240 научних и стручних радова и три књиге из области кардиологије.

Михаило Вучинић

Будите први који ће написати рецензију “Животна прича једног хирурга”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.