Духовно ропство

Шифра производа: 30088
Духовно ропство
Број страна / Повез / Писмо:
239 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1551-7
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 900,00 дин.Цена са попустом: 720,00 дин.

Да бисмо се заштитили од опасности, закључавамо своје куће и склапамо споразум о животном осигурању. Врата од наших мисли остављамо напротив сасвим отворена. О туђој власти над нашим мислима једва и да по нешто наслућујемо. Каста која данас влада очигледно је кренула у успешан поход да контролише и освоји наше мисли. То је духовни империјализам.

Све више људи пати од депресивних сметњи, духовне збуњености, анксиозних стања и изненадних напада панике. Чини се као да ни из чега настају суицидне мисли. Све чешће дешава се бесомучна трка с оружјем, да се убије било ко. Све више појединачних и масовних убистава. Који су за то разлози?

Многи живе у илузији да тобоже могу слободно одлучивати о томе куда ће управити свој живот. У стварности, међутим, само мали број људи зна на којој су они уопште тачки свог живота. У жељи да виде више, многи се све дубље спуштају у таму.

Будите опрезни – Идите у истину – Останите правични

                Живот је стварност, кретање – и тиме је бесконачан. Ова књига ће вас охрабрити да се покренете, ослободите, па ако треба и отргнете. Ова спис није објављен да вас придобије за одређену ствар, политику или религију. У добитку ћете бити ви.

Аутор апелује на сваког појединца да прихвати своју сопствену одговорност, да одбаци оно што је лоше и да достигне своју пуну духовну снагу.

Милорад Крстић

Милорад Крстић успешан је привредник у различитим привредним гранама. Његов живот и професионалну каријеру обележава пре свега његова урођена упорност. У бившој Југославији, где је одрастао у оскудним материјалним условима, као и у Немачкој, где је био досељеник 1986. године основао своје прво предузеће – стално је морао да се рве са отпорима и предрасудама. Отац петоро деце и признати стручњак у области дуготрајних биоразградивих машинских уља, важи за изразито аутентичног човека. На свој непосредан, слободоуман начин, он привидно компликована стања своди на разумљив ниво. Често нуди запањујуће једноставне предлоге и решења, како у послу и свакодневном животу, тако и својим књигама, објављеним прилозима и рефератима. Поглед му је увек упрт у будућност. Чак и кад приказује мрачне догађаје из прошлости, увек остаје оријентисан на садашњост, погледа упереног у правцу неког бољег света. Једна од његових порука јесте да се у лошем не може чинити добро, а истовремено, за чињење добра никада није касно. Његова прва књига, Продана демократија – пут у ропство, објављена је 2014. године у Немачкој, а 2016. у Србији; друга, Човечанство у преображају – Перспективе кроз интуицију, објављена је 2016. године у Немачкој и 2017. у Србији. Књига Духовно ропство – Разум под окупацијом треће је његово ауторско дело. За овог ангажованог привредника, који воли свој посао, списатељство, као вид јавног обраћања широј читалачкој публици, очито је суштаствена потреба.

               

Будите први који ће написати рецензију “Духовно ропство”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.