Жути фијакер

Шифра производа: 27152
Жути фијакер
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
264 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 14.5 × 20.5 cm
ИСБН: 978-86-515-0258-6
Година издавања: 2008.
Издавачи / Суиздавачи: Издавачка кућа Прометеј, ТИСКИ ЦВЕТ

Цена: 800.00 RSDЦена са попустом: 480.00 RSD

Умеће писања кратке приче Милутин Ж. Павлов је наследио необјашњивим транспоновањем енергије од свог великог улитеља, онога који је написао да је „краткоћа сестра талента“, Антона Павловича Чехова. Какав учитељ, такав и ученик. У нас, у овим  пределима, нема бољег мајстора прозног краткописа од Милутина Ж. Павлова. Дакако, језик ових прича је посебна  вредност. Пуно здравог банатског хумора, народског, има у овим причама, неке исконске доброте у људима, неке ведрине која је красила старовременско трајање људи у овим просторима, а људи толико живи у описима да их можеш и замислити и додирнути, предели памтљиви и оживљени у спасу од заборава. Перо Зубац

Милутин Ж. Павлов

Милутин Ж. Павлов рођен је у Кикинди 1943. године. Дипломирао студије глуме у класи Љубице Раваси 1966. године у Новом Саду. Песник, приповедач, есејиста, романописац, књижевни критичар, драмски писац.

Превођен на руски, македонски, јерменски, албански, мађарски, румунски, немачки језик.

Аутор бројних књига поезије (Ватра зрелог багрема; Жени сам рекао љубав; Била јесен у новембру…), романа (Шармер мале вароши; Распуст; Велизар и Ђурђица; Галоп господина Ареса; Небо је велико дугме; Слика Едварда Мунка у кући мог брата…), збирки приповедака (Разазнајем торњеве; Кловнови долазе у подне; Ципеле враног коња…) и више радио-драмских дела.

За књижевни рад награђиван је бројним значајним награма и признањима. Живи и ствара у Новом Саду.

Будите први који ће написати рецензију “Жути фијакер”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.