Пут у Раџастан

Шифра производа: 30420
Пут у Раџастан
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
329 / Броширан / Латиница
Димензије: 14 × 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1798-6
Година издавања: 2021.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,950.00 RSDЦена са попустом: 1,170.00 RSD

„Пут у Раџастан” Монике Маширевић не води вас само кроз мистичне, културно-историјски богате и енергетски набијене пределе Индије, земље коју ауторка неизмерно воли и маестрално описује; води вас, пре свега, кроз просторе душе, омогућујући јој да се, истовремено, повеже с Универзалним, Индивидуалним и Колективним у нама. Живот који пулсира на улицама Раџастана сведочи о мистичној нити која повезује прохујале векове и савремено живљење, плетући мрежу од наизглед неспојивих супротности, којима је Индија неизмерно богата. Путујући с Моником, отиснућете се у сопствену авантуру, кроз књигу посвећену промени, „стварном стању независности од било кога или било чега”. Духовно ослобађање које се одиграва пред нама, док листамо страницу за страницом, сведочи да је таква промена могућа тек кад се потпуно препустимо вољи Свевишњег, који тада нежно бди над нама, откривајући нам највећу тајну и кључ за срећу.

Бојана Грујић

„Пут у Раџастан” је раздрагана прича кроз Земљу махараџа, праћена снажним емоцијама, раскошним описима палата, градова и предела, те документована историјским подацима о догађајима из културне заоставштине колоритног Раџастана. Неприкосновену чар доносе нам приче у којима је ауторка описала сусретања с људима повеће саосећајности, љубави и топлине, које отворено исказују према њој, доживљавајући је као своју и као несвакидашњег туристу.

Књига садржи 60 фотографија у пуном колору.

Моника Маширевић

Моника Маширевић је рођена 1971. године. Завршила је Учитељски факултет у Сомбору. Више од двадесет година ради као библиотекар. Запослена је у Градској библиотеци у Новом Саду.

Велики је заљубљеник у индијску културу и свега што потиче са тла Индије. Од детињства врло посвећено проучава све што је у вези са Индијом – на првом месту религију, архитектуру, уметност, филозофију, музику. У Индији је до сада била осам пута. Свој авантуристички дух усмерила је на путовања искључиво у Индију ради истраживања нових предела. Путује увек сама, а по повратку у Србију, своја искуства и запажања дели са српском публиком, кроз јавне наступе, предавања, ТВ и радио емисије, схватајући овај посао као део своје животне мисије приближавања индијске културе и духовности српској читалачкој публици.

У многим градовима Србије одржала је бројна предавања и вечери индијске културе, на којима је уз слајдове и фотографије из личне колекције, публици представила ову далеку и егзотичну земљу, која у многим сегментима носи префикс „мулти”.

Аматерски се бави фотографијом. Имала је више самосталних изложби широм Србије. Инспирисана капијама и вратима, које је у Индији фотографски забележила, као и филозофијом реинкарнације, у марту 2017. године пажњу је привукла изложбом фотографија и перформансом под називом The Doors of India, у новосадској кафе-галерији Фрида.

Моника је аутор две књиге путописних мемоара, написаних врло сликовитим језиком, који надилази обичну путописну причу, стављајући читаоца у позицију да учини искорак ка новом и недоживљеном тренутку, кроз који је ауторка прошла, путујући Индијом, али и универзумом; јер је својим белешкама и промишљањима спојила путању душе са мислима и догађајима, независно од простора и времена.

Осим писања и бављења фотографијом, Моника поседује још један занимљив хоби – осликавање предмета од керамике и стакла. Има свој атеље у ком предано ствара више од једне деценије.

2018. године објавила је дело „Преживећу: авантуре с ходочашћа у Индији”.

Удата је, мајка сина Николе. Живи и ради у Новом Саду.

Будите први који ће написати рецензију “Пут у Раџастан”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.