Приповетке из лова

Шифра производа: 29990
Приповетке из лова
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
271 / Броширан / Латиница
Димензије: 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1474-9
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,000.00 RSDЦена са попустом: 800.00 RSD

„Приповетке пред вама су Светиславове ловачке приче из лова широм свијета; од Србије и земаља бивше Југославије до Африке и Непала. Ове занимљиве приповетке нијесу само истините приче о лову; повремено су и путопис и репортажа и сведочанство времена, а (бар за мене) најљепше од свега, слика топлине људске душе (која је као сламка међу вихоровима) у исконској суровости, снази и љепоти природе.

(…) Светиславова књига показује природну чињеницу да веома добар човјек и заљубљеник у природу и животиње може бити ловац; уосталом, не тако давно, лов за људе, као данас за животиње, није био ствар слободног избора, него закон природе, услов опстанка.

Ово је прва Светиславова књига, писана спонтано и једноставно са, рекао бих, урођеним даром нашег народа за приповједање. Као што се и може очекивати у првој књизи, има повремених осцилација у књижевној вриједности али остаје скоро непримјетно пред снагом стварних животних догађаја, искреношћу и дубином и емоција.”

проф. др Драган Славков Хајдуковић

Светислав Крстић

Др Светислав Крстић, физичар, рођен је у Зрењанину 1955. године. Прву трећину радног века је провео на Универзитету у Новом Саду, а две трећине у Нафтној индустрији Србије и Србијагасу. Ловом се успешно бави од најраније младости и иза себе има безброј ловова и ловачких трофеја из Европе, Африке и Азије. Најбоље резултате је постигао у лову на вукове. Био је председник огранка елитне светске ловачке организације Safari Club International за централни Балкан. Члан је норвешког краљевског друштва за заштиту поларних медведа. Живи у Новом Саду и на Јужном Кучају.

Будите први који ће написати рецензију “Приповетке из лова”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.