ГРАДОВИ ЉУБАВНИЦИ

Шифра производа: 30105
ГРАДОВИ ЉУБАВНИЦИ
Број страна / Повез / Писмо:
173 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1588-3
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 500.00 RSDЦена са попустом: 400.00 RSD

Јасмина Стефановић Бошњак припада онима који морају да пишу. Онима који су се касним годинама вратили првим љубавима. Пронашла ме је и замолила да погледам њен рукопис. Осим песама пуних скровитих тајни, доступних само најмарљивијим и све ређим читаоцима, ту се налазе и лирски записи о градовима љубавницима везаним у романескну структуру кроз изабрана места, која данас узвраћају посете њеним сновима. Све је то писано тананим рукописом жене која је много тога видела и много тога зна, али остаје чувар тајни и не пушта их на слободу, већ и њих и себе лириком брани од радозналаца. Ова по много чему необична књига, као и жена која ју је написала, остаће загонетка, закључана иза седам брава.

Њена поезија је пастирска свирала: одала је берберина, што је тајне цара знао. Оваква поезија је лирски бумеранг, нема милости према песнику.

А песник не тражи ништа. Сем читаоца. Читаоци ће се, верујем, наћи. Јер то и заслужује. Она не тражи, она даје и поклања најдрагоценије делове свог бића.

Небојша Јеврић

Јасмина Стефановић Бошњак

Јасмина Стефановић Бошњак (Шабац, 1949. године) дипломирала је на Филолошком факултету у Београду где живи и пише.

Објавила је књигу беомске поезије Огледало у чаши (2012. године) и сонете сабране у наслов Сонети искупљења (2016. године).

Будите први који ће написати рецензију “ГРАДОВИ ЉУБАВНИЦИ”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.