Како и зашто (не) писати овако

Шифра производа: 30070
Како и зашто (не) писати овако
Број страна / Повез / Писмо:
245 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1542-5
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,150.00 RSDЦена са попустом: 690.00 RSD

„Милош Ковачевић у књизи Како и зашто (не) писати овако, показује како синтаксичар од формата може на конкретан начин да допринесе језичкој култури. Прилози су у књизи подијељени у двије групе. Главнина прилога, дакле, бави се синтаксичким питањима, проблемима утицаја неваљано срочене форме на значење и одређених синтаксичких елемената.

Аутор на најбољи могући начин повезује своју традиционалну структуралистичку анализу синтаксичког материјала са рјешавањем питања језичке праксе. Свака тврдња богато је документована примјерима из новинских текстова, прикупљаних током временског периода од четири деценије. Анализа досљедно води конкретним препорукама за рјешавање проблема у језичкој пракси а неријетко и предвиђању даљег развоја статуса одређених појава.

Овако устројена, књига од интереса је не само онима који су заинтересовани за језичке теме, већ и свим посленицима ријечи, поглавито новинарима.”

Данко Шипка

Милош Ковачевић

Милош Ковачевић редовни је професор за Савремени српски језик, Стилистику и Општу лингвистику. Предавао је на више филозофских и филолошких факултета: у Сарајеву, Никшићу, Нишу, Бањалуци, Петрињи, Косовској Митровици, Српском Сарајеву, Београду, Крагујевцу и као лектор и гостујући професор на Филолошком факултету Рурског универзитету у Немачкој.

Основен научне преокупације су му: синтакса, првенствено синтаксичка семантика, стилистика и ситорија српскога књижевног језика. Са рефератима који обрађују различите теме из наведених научних области учествовао је на више од 150 међународних, југословенских и српских научних конгреса, скупова и конференција. До сада је, уз око 700 научних и стручних радова и преко 20 уџбеника српског језика за основну и средњу школу, објавио и 30 књига.

Будите први који ће написати рецензију “Како и зашто (не) писати овако”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.