Иза погледа

Шифра производа: 30039
Иза погледа
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
105 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1521-0
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 500,00 дин.Цена са попустом: 400,00 дин.

Неки цветови у песничкој башти процветају брзо и још брже угасну. Неки се, пак, припремају дуго, држе нас у неизвесности, предомишљају и онда, када већ скренемо поглед помало уморени чекањем, експлодирају бојом која зачудо и узнемири.

Песме које су омеђене овим корицама су необичне, нестандардне јер се песникиња поиграва чулним и симболичким, балансира на ивици жанрова, чика нас слободом језика и асоцијација, тера да пребирамо по сопственим емоционалним искуствима и распирује машту.

У времену филтрираних фотографија, умивених емоција и, генерално, жртвовању садржаја насилној естетизацији, драги читаоче, пред тобом је не тако лаган пут разумевања неспутаног израза и понегде сурове искрености.

Јесам ли пристрасна? Јесам. Одавно ме ништа није тако заокупило као ова збирка. А пошто је критика вазда субјективни став, изван категорија добро/лоше, пристрасно ћу закључити – ево даха свежине у песничкој башти по којој се добрано већ ухватила паучина.

проф. др Драгана Јовановић

Сандра Алек

Сандра Алек рођена је 6. јануара 1980. године у Фочи. Прве године живота и рано детињство провела је у Горажду, одакле се, услед ратних околности, сели. Основну школу и Гимназију завршила је у Вишеграду, а студије Опште књижевности и библиотекарства на Филозофском факултету на Палама, Универзитета Источно Сарајево. Током студија сели се у Београд, а по завршетку истих, уписује постдипломске студије из књижевности на Филолошком факултету у Београду.

Због рођења првог сина, напушта даље школовање и посвећује се мајчинству. Данас, по рођењу свог другог сина, враћа се на стари пут и представља вам своју прву збирку поезије „Иза погледа”.

Будите први који ће написати рецензију “Иза погледа”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.