ЛИЧНИ КУВАР
Из предговора аутор
Дошао сам на идеју да напишем први српски кувар традиционалних јела, дакле, искључиво са наших простора, у српској изведби, са домаћим органским намирницама и модерним начином презентације. Срећан сам што сам ту идеју реализовао и задовољство ми је што је сада мој лични кувар и Вама на располагању. Коначно сам остварио свој сан! Желим да поделим своју радост са драгим пријатељима, али и са свим људима који уживају у доброј храни, па да и сами, барем на дан, постану изврсни кулинари. Дошао је тренутак када ћу све своје кулинарске трикове и тајне поделити са Вама. Постоји једна стара пословица која каже: „Оно си што једеш”. Потрудио сам се да Вам дарујем рецепте који ће подразумевати искључиво здраве намирнице како бисте и Ви и Ваше тело били задовољни и здрави. Повратак здравој, природној исхрани, као и претежна употреба намирница са домаћег поднебља, дају подстицај производњи органске хране. Неорганске намирнице су окупирале данашње тржиште, тако да је само проналажење и одабир здраве хране постала уметност. Не будите лењи и неодговорни према своме здрављу. Изаберите здраву, биолошку храну, коју ћете припремати на начин погодан за очување свих здравих супстанци које ове намирнице садрже.
Далибор Кимчетић
Рођен је 1986. године у Ивањици. Након завршене основне школе опредељује се за занимање кулинарског техничара и посластичара. Његов уникатни, оригинални и јединствени приступ кулинарству врло рано га је издвојио међу другим ученицима.
У пролеће 2005. године почиње да ради у хотелу Sacher Wien. Управо у овом хотелу доводи до савршенства умеће припреме главних и француских хладних јела. Следеће године, водећи београдски хотел Hyatt постаје ново радно место Далибора Кимчетића. Касније постаје лични кувар многих амбасадора, бизнисмена, политичара и спортиста. Јела која припрема заснивају се искључиво на органским намирницама и зачинима. Здрава и укусна исхрана су његов приоритет и правило. Свему што припреми даје ауторски печат, који се огледа у јединственом укусу, визуленом ентитету, као и самом сервирању одабраних јела.
Професионалну каријеру од 2013. године наставља радећи као шеф кухиње у угледном београдском ресторану Moda Star у Београду, а тренутно је запослен као шеф кухиње у ресторану Sheher Park cafe и као лични кувар амбасадорке Египта у Београду.
Још нема коментара.