Моја клупа

Шифра производа: 30156
Моја клупа
Број страна / Повез / Писмо:
129 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1632-3
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 625.00 RSDЦена са попустом: 500.00 RSD

Аутор је у књизи сакупио 36 кратких прича, ефектних новелета, које, најчешће, на крају имају и класичну поенту. некада ова поента потврђује значење приче, некада их открива, а некада тек на крају, поента читаоцу открива изненађујуће, неочекивано значење.

Стил Горана Зечевића, у овим кратких причама, доследно следи облик приче. Реченица је кратка, тврда, као да је длетом резана у камену. Исказ је јасан и читалац има утисак да се оно што аутор приповеда само тако и могло рећи.

Увек пронађемо нешто што нам створи утисак да смо живи. А јесмо ли заиста живи? Или је то само наша слутња и сенка наших жеља. Свакако смо живи. Ништа се не догађа, нико не долази, нико не одлази. Сумња је оправдана. Мисли су набацане и неуредне. По мислима киша лагано добује, кап по кап.

Горан Зечевић

Горан Зечевић, рођен 1967. године у Пљевљима, Црна Гора, први пут се појављује пред читалачком публиком овом књигом. Пише песме и кратке приче. До сада објављивао у часописима и зборницима. Живи у Новом Саду а ради као професор српског језика и књижевности у средњој школи у Тителу.

Додај рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


 1. (проверен власник):

  У свакој причи ове књиге чекају нас необична изненађења.
  Свет ових прича је често покривен великом тајне, који нас води у неистражене просторе маште и реалности.

 2. :

  Bilo je uzivanje procitati ovu knjigu punu topline i sete, ponekad tuge. Price su ljudske, vecini nas prepoznatljive, prikazuju duboku vezu uzmedju tuge i srece. Sto bi neko rekao….to je zivot.

 3. :

  Књига је одлична, чита се лако али у исто време натера читаоца да се замисли. Све препоруке!

 4. :

  Odlične priče

 5. :

  Lepe priče, kratke, zgodne za čitanje

 6. :

  Majstorstvo u izrazu i opisu pravog života. Priče kojima se iznova i iznova možemo vraćati- u svet traganja, bekstva i nadanja.

 7. :

  Pisac jednostavnim i oštrim jezikom dočarava najskrivenije misli čoveka o naizgled običnim ljudima, mestima i događajima.
  Fantastično oslikavanje ljudskih osećanja u malim formama priča.

 8. :

  Kratka forma, laka za čitanje. Navodi na duboka razmišljanja o čoveku, samoći, sudbini, dopire do najtananijih i najiintimnijih osećanja. Topla preporuka za duge zimske noći.

 9. :

  Једно вишеслојно дело коме ће се читалац изнова враћати и сваки пут ће проналазити неко ново тумачење, доживљај и неку нову људску дилему. Иако писац свог јунака – који је у једној причи Душан Д, у другој Петар М, у трећој Стојан – жели да изолује из живота и с времена на време га употребом таксативног стила емоционално и духовно неутрализује, он га све више отвара кроз широк дијапазон душевних борби које прате његово сазревање и спознају живота и себе. Након сваке приче писац спушта клапу управо на корак до катарзе симболично поручујући да је живот – такав какав је – вредан живљења. (…) “Увек пронађемо нешто што нам створи утисак да смо живи. А јесмо ли заиста живи? Или је то само наша слутња и сенка наших жеља. Свакако смо живи”