Немањићи – биографија

Шифра производа: 30252
Немањићи – биографија
Преузмите одломак:
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
560 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 15 × 24 cm
ИСБН: 978-86-515-1742-9
Година издавања: 2021.
Издавачи / Суиздавачи: ДОМ ОМЛАДИНЕ БЕОГРАД, Издавачка кућа Прометеј

Цена: 2,380.00 RSDЦена са попустом: 1,904.00 RSD

Свеобухватно дело о славној династији

„Српска средњовековна историја неодвојива је од династије Немањића. Током нешто више од два века колико су Немањићи владали српским земљама (1166–1371) оне су доживеле политички врхунац и друштвени, културни и привредни процват. Вешти и окретни политичари, умешне и искусне војсковође, покровитељи цркве и уметности, ктитори величанствених задужбина и владари са државничком визијом, Немањићи су оставили неизбрисив траг иза себе.

Писати биографије појединих немањићких владара захтеван је задатак. То значи поседовати професионална знања историчара, приповедачку вештину писца, истраживачки дух и моћ имагинације. Писати биографију династије неупоредиво је захтевније. Неопходно је познавати дух времена и географског простора, европске и медитеранске оквире српске историје, оновремене геополитичке односе, место цркве и духовности у животу средњовековног човека, али и одбацити изазове и фрустрације данашњице и не преносити их на једну давно прошлу епоху.

Лука Мичета, по професионалном позиву новинар, а по интересовањима и знатижељи истраживач прошлости и историчар, више је него успешно одговорио на ове професионалне захтеве.“ – Др Александар Узелац

Лука Мичета

Будите први који ће написати рецензију “Немањићи – биографија”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.