Љубавне авантуре краљице Драге

Шифра производа: 30178
Љубавне авантуре краљице Драге
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
808 / Тврд / Латиница
Димензије: 19 × 24 cm
ИСБН: 978-86-515-1649-1
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,990.00 RSDЦена са попустом: 1,194.00 RSD

…и несрећна судбина краља Александра

Роман који је пред читаоцима написан је према белешкама једног службеног лица са двора. Ова особа, воема блиска краљевском пару, до данас је остала непозната. Дело је првобитно објављено на шведском, и то већ 1903. и 1904. године када је објављивано у наставцима, у 43 свеске по 24 стране. Доживело је више издања, а тећи пут је штампано 1911. године. Ово је први превод на српски језик.

Читаоца очекују многа изненађења и описи готово невероватних догађаја. Овај историјски роман базиран је умногоме на истинитом догађају о завери и убиству краља Александра и краљице Драге, маја месеца 1903. године, где су поједина имена личности назначена правим именом, док су нека измењена. Атентат краљевског пара није главна тема романа, већ је то читав колоплет љубави и мржње, уверљив, живописан опис краљичиног карактера, те њена борба за будућег наследника круне.

Сазнајемо у књизи из прве руке о најинтимнијим бригама и жељама једне жене која се нашла на престолу Србије с почетка XX века. О немогућности да се оствари као мајка, о вечитој чежњи за љубављу и топлином, о упорности, нежности и грубости којима се служила ради достизања жељених циљева.

Аутор је и поред свих покушаја да га откријемо остао непознат. Ко год био, верујемо да би био задовољан што његово дело након више од једног века поново долази у руке читалаца. Стога, ако сте спремни да уживате у роману у коме историја тихо проговара кроз авантуру или роман у коме је авантура заоденута плаштом историје, читајте Љубавне авантуре краљице Драге. Нећете се покајати.

Будите први који ће написати рецензију “Љубавне авантуре краљице Драге”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.