Бесмртна претходница – Ратници црне руке

Шифра производа: 29705
Бесмртна претходница – Ратници црне руке
Број страна / Повез / Писмо:
176 / Броширан / Ћирилица
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1281-3
Година издавања: 2017.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 880.00 RSDЦена са попустом: 528.00 RSD

Нема на залихама

Кроз осам романсираних биографија, аутор ће нас упознати са животима изузетних војних стратега, међу којима су своје место нашла и два истакнута српска уметника. Књига под називом „Ратници Црне руке“ представља документарно-историјску причу о елитним војницима српске војске, шпијунима  и националној организацији. Вођен историјским детаљима, Славиша Павловић пред читаоце доноси рад и живот војводе Танкосића и војводе Вука, истакнутих војних стратега, војводе Бабунског, шпијунске дане Мустафе Голубића, расветљава битисање пуковника Божина Симића, осврт борби Топличког устанка под вођством Косте Војиновића, све до дипломатских и шпијунских акција песника Милана Ракића и сликарке Надежде Петровић.

Упловите у ове важне и живо испричане детаље неучене историје Србије с  почетка двадесетог века, који су пропраћени и великим бројем фотографија свих наведених јунака.

Славиша Павловић

Славиша Павловић (Љубовија, 1982), писац, песник и новинар.

Објавио је романе Завет (2010), Нема шансе да не успем (2012, 2019), Завет хероја (Лагуна, 2014), Аписов апостол (Лагуна, 2016), као и збирку поезије Освит вечности (2014), Ратници Црне руке – бесмртна претходница (2017, 2018, 2020).

Годинама се бави новинарством. Био је главни и одговорни уредник магазина РеСтарт, аутор и водитељ телевизијских емисија „Клуб књижевника” (АРТ канал) и „На раскршћу” (ТВ Храм). Писао је за магазин Софиа, руски лист Југослово, Водич за живот, француску мрежу ВолтерСрпски глас из Мелбурна…

Власник је агенције за ТВ продукцију и издаваштво „Нови Пиемонт”.

Живи у Београду.

Додај рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


  1. :

    Требало би у књигу додати поглавље о Рад(ет)у Малобабићу, он је свој дуг и задатак према отаџбини извршио добро и поштено, погледати Дедијерови књигу, а био је и Аписов веран срадник