Време и немири

Шифра производа: 30320
Време и немири
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
325 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 14 × 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1782-5
Година издавања: 2021.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 700.00 RSDЦена са попустом: 420.00 RSD

Ова књига обухвата есеје и кратке прозе које је ауторка написала у протекле две-три деценије. Већина је објављена у књижевним часописима и дневним листовима, или пак у виду поговора појединим књигама; када је сликарство у питању, у каталозима и једној монографији, а сами текстови унутар ове књиге калсификовани су и чине: хиспаноамеричку и шпанску књижевност; домаћу књижевност; краће приказе; коло љубавних романа; историју, антропологију, књижевност; слово поетике; сликарство.

На крају сваког текста наведени су подаци где је и када објављен, на којој трибини прочитан, или је пак наведено да се први пут појављује у овој књизи.

Марица Јосимчевић

Марица Јосимчевић рођена је у Београду 1946. године. Основну школу, гимназију и Филолошки факултет (енглески језик и књижевност; шпански језик) завршила је на Београдском универзитету.

Од 1970. до 1980. радила је у туризму и као професионални преводилац за енглески и шпански језик

Од 1980. Марица Јосимчевић има статус слободног уметника, којег је завредила прво као књижевни преводилац, а потом и као списатељица.

У периоду од 1993. до 2001. радила је у за две издавачке куће и била уредник неколико едиција.

Прва збирка приповедака Шкорпион је знао (Просвета, Београд, 1989) наишла је на повољне оцене наше књижевне критике, која је утврдила да се ради о писцу зрелог књижевног израза, богате инвенције и склоности ка фантастици и езотерији.

У другој књизи, Постаја Господња (Алтера, Београд, 1991), ауторка је езотеријску инспирацију претворила у романескно ткиво и тако створила развојни роман са езотеричном темом и снажном сатиром савременог потрошачког друштва. Овај роман преведен је и на енглески језик (The Abyss on Top of the World) и 2009. године објављен у Америци.

Затим следи роман Дно на врху света (DBR Publishing, Београд, 1994), збирка приповедака Пут коже (Српска књижевна задруга, Београд, 1998) за коју је добила награде „Исидора Секулић” и „Стеван Пешић”. Dелом Јовање – књига о другом постању (Пешић и синови, Београд, 2003), Марица Јосимчевић уврхунила је свој књижевни опус езотеријске прозе. Yатим следи збирка кратких прича Двобој на мосту (Utopia, Београд, 2007), драмски првенац Ботаничар (Utopia, Београд, 2011), збирка прича Огледало људског рода (Пешић и синови, Београд, 2013), футуристички роман Плави зденац (Metaphysica, Београд, 2016) и књига записа Кулисе вечности (Metaphysica, Београд, 2020).

Будите први који ће написати рецензију “Време и немири”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.