Савршен шут

Шифра производа: 30190
Савршен шут
Број страна / Повез / Писмо:
432 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 12 × 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1661-3
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 900,00 дин.Цена са попустом: 630,00 дин.

Ауторка је и овога пута показала изузетно умеће у вођењу више паралелних и унакрсних радњи које се међусобно преплићу у стварању драматичних заплета и ситуација које нас остављају без даха. Њено познавање фудбала је завидно, иако се Радмила Сатарић не поставља у улогу обичног спортског коментатора. Посебну уверљивост постигла је вежући приче о текстилној индустрији, моди, производњи тканина од природних материјала, проблемима села и града, спорту и свим детаљима везаним за њега.

Наслов отвара фудбалску каријеру младог сеоског воденичара Марка, чији развојни пут пратимо од рада у очевој воденици, преко прве љубави и занесености лоптом која ће га довести до неслућених подвига.

Многе светске и наше фудбалске звезде су постале популарне баш захваљујући својим моћним шутевима и огромном броју голова. „Савршен шут“ је сталан мотив у роману и већ од наслова својом „шушкавом асонанцом“ асоцира на пут лопте од играча до мреже. Лопта је као глобус, слична планетама у космосу, а када сјајан играч као Марко (алиас Принц Маркони) барата њоме – та игра постаје високи артизам…

 

„Фантазија о великом новцу који се може добити не играјући фудбал, а пратећи га са манипулантским намерама прокључала је у главама беспослених навијача и покварила истину о племенитој игри, као што и свако племенито дело може укаљати прљава намера доконих људи који данима планирају лоше ствари.“

 

Радмила Сатарић

Радмила Сатарић, писац, професор српског језика и књижевности. Радила је у угледним средњим школама у Београду и Новом Саду. Иза себе има збирку модерних прича романескне структуре „Стаклене степенице“, те је била предложена за НИН-ову награду и награду Печат времена за 2015. годину.

Будите први који ће написати рецензију “Савршен шут”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.