ПРИЧЕ СА КОЛЕНА

Шифра производа: 28132
ПРИЧЕ СА КОЛЕНА
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
154 / Броширан / Латиница
Димензије: 13.5 × 20.5 cm
ИСБН: 978-86-515-0797-0
Година издавања: 2013.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 600.00 RSDЦена са попустом: 480.00 RSD

Нема на залихама

Збирка приповедака Бранка Ћуића је прича о народу који, могло би се рећи, више не постоји. Читаоци ће помсилити да су се догађаји десили у давној прошлости. Но, стварни ликови и обичаји прошлог века које је аутор на овим страницама оживео, иако одвојени временским периодом, нераскидиво су и судбински повезани са данашњим крајишким Србима који су се после прогонства 1995. раселили по свету.

У приповеткама се огледа тескоба, чежња и усамљеност ретко насељених места, планинских колиба и повијених кошчатих горштака. Ти крајеви се често називају крчевинама. Има много места са тим називом по Лици, Кордуну и Банији. Тако се зове и место рођења аутора – Ћујић Крчевина. Несрећни Крајишници су знојем и крвљу крчили ове шкрте недођије и борили се са ветровима, снеговима, кишама и осталим злима и невременима одлазећи на коњима на пут без повратка на разна европска бојишта.

Људи се у зрелијем добу враћају детињству и месту у коме су угледали свет. Нама је то неко заувек узео. Остају нам само дирљива сећања, кроз дух и време сједињена на страницама овог вредног сведочанства. – из приказа Драгана Кекића

Бранко Ћуић Брацо

Будите први који ће написати рецензију “ПРИЧЕ СА КОЛЕНА”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.