Прича о Земљи и Месецу

Шифра производа: 30406
Прича о Земљи и Месецу
Број страна / Повез / Писмо:
20 / Тврд / Ћирилица, Латиница
Димензије: 20 × 14 cm
ИСБН: 978-86-515-1796-2
Година издавања: 2021.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 770.00 RSDЦена са попустом: 462.00 RSD

The Story of the Earth and the Moon

Замишљена као књига за децу, „Прича о Земљи и Месецу”  враћа нас на почетак и говори о настанку живота на Земљи. Својим илустрацијама, које имају улогу метатекста, преноси нас у бајковитост митске приче стварања живота, али нам испреда и још важнију причу, која је и одраслима служи као подсетник: шта све можемо учинити за оне које волимо. Прича нам о несебичности и заштити оних које волимо, макар то значило да се морамо од њих удаљити.

Читајући ову књигу пред спавање, деца ће разумети причу о ономе што данас називамо животом и самом његовом настанку, али ће такође научити шта значи волети.

Текст на српском језику прати и енглески превод за двоструко уживање и спонтано учење језика.

 

Conceived as a children’s book, “The Story of the Earth and the Moon” takes us back to the beginning and talks about the origin of life on Earth. With his illustrations, which have the role of metatext, he transports us to the fairytale of the mythical story of the creation of life, but he also presents an even more important story, which serves as a reminder to adults: what we can do for those we love. It tells us about the selflessness and protection of those we love, even if it means we have to distance ourselves from them.

By reading this book at bedtime, children will understand the story of what we call life today and its very origin, but they will also learn what it means to love.

The text in Serbian is accompanied by an English translation for double enjoyment and spontaneous language learning.

Коста Тадић

Коста Тадић рођен је у 1982. године у Југославији. Током грађанског рата, са својом породицом одлази из Сарајева у Београд и неко време проводи у избегличким камповима. (https://muffinman.io/blog/letters-from-sarajevo/)

Након сељења из једног дома у други, Коста се 2001. године настањује у Београду.

Написао је иобјавио пет књига на српском и енглеском језику.

Пише поезију, прозу и драме.

Додај рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


 1. :

  Klasični japanski pjesnik Matsuo Bashō zapisao je u svojim putopisnim zabilješkama da su mjesec i sunce putnici kroz vječnost, da čak i godine putuju. Bilo da plovite kroz život na ladji ili se uspinjete prema starosti vodeći konja na uzdi, svaki dan je putovanje, a samo putovanje je dom.

  Pisac Priče o zemlji I mesecu prepoznao je tu magičnu putanju koja svoje permanentno ishodište i smiraj pronalazi u svevremenom ljubavnom staništu.

  Ljubav kao astralno raspeće, neupitno ishodište života i svjetlosti, ljubav opstojna u skladnom susretanju i razmimoilaženju.

  Priča o zemlji i mesecu je zavještajni zapis koji korerspondira sa zvjezdanim tišinama. Svevremena lirska metafora reducirana do oboda neizrecivosti, tragični pjev o ljubavi kao jezgru I gnjezdu života, psalam o vječnom putu I vječnom domu.

 2. :

  Zorica Pilipovic – September 2021

  “The Story of the Earth and the Moon”, with its love theme touches on the issue of abandonment, but furthermore selflessness. The moon knows that, by imposing, it will lose its object of love and decides on a noble attitude – it illuminates the earth with sunlight which it reflects like a mirror.

  Kosta’s look at the source of life is poetical. It challenges the reader to think about the world with deeper emotions.

  &

  “Prica o zemlji i mesecu” svojom ljubavnom temom dotice pitanje nestalnosti, ali i nesebicnosti. Mesec zna da ce nametanjem izgubiti svoj objekat ljubavi i odlucuje se za plemeniti stav – obasjava zemlju suncevom svetloscu koju na sebi odrazava kao ogledalo.

  Kostin pogled na izvor zivota je poetican. On inspirise citaoca da o svetu razmislja sa dubljim emocijama.

 3. :

  A beautifully written and illustrated, heart-warming story for readers of all ages. It’s just wonderful and I loved it. Highly recommended.
  5 stars

 4. :

  A beautifully written and illustrated, heart-warming story for readers of all ages. It’s just wonderful and I loved it. Highly recommended.
  5 stars