Авантуре доктора Про Па Лина

Шифра производа: 30430
Авантуре доктора Про Па Лина
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
349 / Броширан / Латиница
Димензије: 14 × 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1820-4
Година издавања: 2021.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 880.00 RSDЦена са попустом: 528.00 RSD

Авантуре доктора Про Па Лина Миленка Радановића сатирична је приповетка у четири поглавља. Иако роман-приповетка, због самог садржаја и идеје, Авантуре доктора Про Па Лина постављене су као драмско дело, па се у току читања лако замишља сцена на којој делају актери ове сатире. Већ у самим именима људи откривамо њихове потенцијалне карактерне особине, па ће само име госпођице Пир Ли Тин, или њеног пријатеља Сно Бин Нанга, говорити о томе са каквим ликовима се сусрећемо. Иако смештено у Кину (Шангај), називи река и регија неодољиво подсећају на места блиска нама, па ћемо лако схватити где је радња истински смештена чим прочитамо Ба Нант.

Када се сусретну амбиција, жеља за брзим богаћењем и фрустрација пропале каријере заогрнута благоглагољивошћу, добићемо „бизнисмена” и „лекара” који нестручним методама веома стручно ударају на сујету човека и отварају ординацију за лечење ћелавости, гојазности и импотенције.

Иако духовито, ипак је и упозоравајуће, јер је све већи број стручњака гласнијих од оних који стварно имају шта да кажу.

Миленко Радановић

Будите први који ће написати рецензију “Авантуре доктора Про Па Лина”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.