Шармер мале вароши

Шифра производа: 00000154
Шармер мале вароши
Број страна / Повез / Писмо:
320 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 11 × 18 cm
ИСБН: 86-7639-112-2
Година издавања: 1995.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 480.00 RSDЦена са попустом: 288.00 RSD

Нема на залихама

Приповедање о сналажењима и лутањима Мите Копрчана највише домете досеже управо у захватањима из животне аутентике, из оног дневног микрокосмоса који нас усисава већма од несагледивог Свемира и који нас заправо чини мањим него што бисмо могли и морали бити. У том трагикомичном распињању између бити и хтети смештена је ова раблеовска апотеоза људској потреби да се преживи колико толико достојно живот наопачке саздан. Павловљева проза изненађује некаквим снажним, готово драмским лиризмом и истовремено опчињава самосвојним поетским хипер-реализмом, који своје извориште увек и изнова налази у високом хуманизму.

Милан Тодоров

У Милутина ушао ђаво и није му дао мира док није исприповедао повест о Мити Копрчану, касапину, гробару, шармеру и пичвајзеру, директном потомку банатског Гаргантуе или Патагруела, а можда и обојице, светском човеку и његовом шашавом свету.

Анђелко Ердељанин

Милутин Ж. Павлов

Милутин Ж. Павлов рођен је у Кикинди 1943. године. Дипломирао студије глуме у класи Љубице Раваси 1966. године у Новом Саду. Песник, приповедач, есејиста, романописац, књижевни критичар, драмски писац.

Превођен на руски, македонски, јерменски, албански, мађарски, румунски, немачки језик.

Аутор бројних књига поезије (Ватра зрелог багрема; Жени сам рекао љубав; Била јесен у новембру…), романа (Шармер мале вароши; Распуст; Велизар и Ђурђица; Галоп господина Ареса; Небо је велико дугме; Слика Едварда Мунка у кући мог брата…), збирки приповедака (Разазнајем торњеве; Кловнови долазе у подне; Ципеле враног коња…) и више радио-драмских дела.

За књижевни рад награђиван је бројним значајним награма и признањима. Живи и ствара у Новом Саду.

Будите први који ће написати рецензију “Шармер мале вароши”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.