fbpx
Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Радош Косовић – NORLIN преводилац месеца

Радош Косовић (1984) NORLIN је преводилац месеца октобра. Радош преводи са норвешког и данског и до сада је превео преко 50 наслова различитих жанрова. Његов преводилачки фокус је на роману, али у преводилачку библиографију уписао је и наслове из области филозофије, драме, поезије, дечје књижевности као и књижевности за младе.

За превод књиге Ларса Свендсена „Филозофија слободе“ (Геопоетика, 2013) добио је награду Александар И. Спасић, а исте године добија и нагроду Милош Н. Ђурић, за превод романа Мерете Линдстром „Дани у повести тишине“ (Геопоетика, 2015). Радош је члан Удружења књижевних преводиоца Србије и члан жирија за награду Љубиша Рајић која се додељује за најбољи дебитантски роман, као подршка талентованим младим преводиоцима. Мастерирао је на Одсеку за Нордијске језике и књижевност на Универзитету Агдер у Кристијансанду (Норвешка).

За ИК Прометеј и едицију Река библиотека превео је дела Гејра Гуликсена Прича једног брака и „Види нас сад“.

Живи у Београду.

Целу вест и интервју са Радошем прочитајте овде.

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.