fbpx
Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Басне Радомира Путниковића објављене на енглеском језику

У издању наше куће управо је објављена књига Радомира Путниковића за децу и одрасле „Three Hundred Nightingale Songs“.

Поред издања на српском, објављеног 2016. године, најмлађи читаоци сада имају прилику да уз ове поучне приче уче енглески језик. Књига је штампана у боји, на квалитетној хартији, у тврдом повезу, а илустрације потписује Ана Григорјев, чији рад је више пута награђиван значајним наградама из области књижевности и илустрације за децу.

У оквиру посебне понуде у нашој е-књижари заинтересовани читаоци могу набавити српско и енглеско издање по 40% нижој цени.

Радомир Путниковић рођен је 1936. године у Београду. Основну школу и гимназију завршио је у Смедереву, Ужичкој Пожеги и Београду. Прву причу објавио је у листу Задругар, а остале у Омладини, Пионирима, Београдским новинама и Јежу.

Од 1970. године живи у Великој Британији. Пише приче и кратке позоришне комаде за децу и одрасле, афоризме и есеје. Објавио је 26 књига за децу, а превођен је на многе стране језике.

Носилац је Ордена Вука Караџића и добитник награде Арсеније Чарнојевић.

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.