fbpx
Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Едукација

Наши предлози | Изађите напоље

Боравак напољу умногоме доприноси добром расположењу и укупном осећају благостања. За вас смо припремили избор наслова уз које можете истражити све тврђаве на дунавском току, добити идеју за обилазак неког од војвођанских салаша или обићи неке од знаменитости Новог Сада и околине.

Тврђаве на Дунаву, 2. измењено и допуњено издање

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У књизи је предствљено дванаест тврђава – Диана, Понтес, Бач, Сланкамен, Фетислам, Голубац, Смедерево град, Рам, Кулич, земунска, Београдска и Петроварадинска тврђава. У тврдом повезу, богато илустрована, у пуном колору и са мноштвом корисних информација, ова књига може послужити као одличан водич, али и као трајан поклон савком истраживачу културно-историјске баштине или љубитељу путовања.

 

Салаши за Вас туристички и гастрономски водич

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уживање у хладовини багрема, дуда и ораха, у топлини паорских пећи, незаборавни залогаји салашарских обичних, насушних и свечарских јела, разне активности које враћају успомене и подсећају на детињство, а све далеко од градске вреве и стресних тренутака – разлози су због којих је пожељно да се сврати до салаша.

Овај водич омогућује да посетите салаше широм Војводине. Сазнаћете све битне податке и детаље о сваком од 56 представљених салаша у овом водичу и уверити се како се може одморити, а богме – и провести до незаборава!

 

Бела лађа на Дунаву: 80 година Дунавске бановине

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Архитекта Драгиша Брашован, (1887-1965), великан српске градитељске уметности XX века, аутор је бројних значајних пројеката од којих комплекс Бановине представља једну од најлепших грађевина архитектуре двадесетог века у нашој земљи. Ова књига представља свеобухватно дело о градњи зграде Дунавске бановине у Новом Саду.

Сремска Каменица: водич

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Практичан, богато илустрован водич, неопходан сваком ко пожели да посети Сремску Каменицу и њену околину. Упознајте се са значајним личностима које су живеле управо у Сремској Каменици и откријте туристичку понуду и богату културно-историјску баштину овог малог места.

Вршац: културни водич Вршца

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Овај изузетно садржајан, двојезични водич, богат илустрацијама, идеалан је вид презентације града Вршца и три суседне општине – Алибунара, Пландишта и Беле Цркве. Упознајте се са природним лепотама Вршца и околине: Вршачким планинама и реком Караш, са историјом града – од првих насеобина, које датирају из времена млађег палеолита, пре око 20.000 година, преко средњовековних утврђења, периода турске окупације, ослобођења од Турака, све до 1817. године, као и са златним веком града када почиње да се развија виноградарство,

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.