Биолошки слом и нестајање Срба у Хрватској (1880–2011)

Шифра производа: 29869
Биолошки слом и нестајање Срба у Хрватској (1880–2011)
Број страна / Повез / Писмо:
190 / Броширан / Латиница
Димензије: 24 × 16 cm
ИСБН: 978-86-515-13333-9
Година издавања: 2018.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 990,00 дин.Цена са попустом: 792,00 дин.

Ова монографија је комплексно штиво, које је могао написати само аутор који суверено влада са неколико наука: социологијом, историјом и демографијом. Светозар Ливада је у томе успио. До сада су многи народи нестали, а да разлози савременој науци нису потпуно познати. Такви су Етрурци, Трачани, Хазари… Захваљујући монографији Светозара Ливаде разлози нестајања Срба у Хрватској биће свима познати. Зато рукопис ове монографије потребно је што пре објавити и медијски представити јавности.

Проф. др Бранислав Ђурђев, демограф

 

Др Ливада, као озбиљан и објективан знанственик, на 138 страница компјутерског текста, документарно објашњава постојање Срба на подручју Хрватске „од вишегенерацијског и старосједилачког, аутохтоног и конституивног до мањинског статуса“.

Др Ливада закључује рад са 13 страница краћих цитата Туђманових текстова и текстова његових сљедбеника о концепцији природе рата. Да појасни циљеве комплетног понашања аутора цитира дијелове Туђманових изјава о рјешењу српског питања у Хрватској, о Шешељу и „шешељизму“ и сл. Пледирам да се цијела ова документарна студија др Ливаде објави, тим више што су националистичка дјела већином без доказног материјала али распирују међунационалну мржњу.

Др Весна Чулиновић Констатиновић

 

            Ливада је врло аргументовано, по регијама, градовима и жупанијама указао на демографске промјене у структури српског становништва, истичући уједно и разлоге због којих је до очитог демографског слома дошло. Важно је да се ова књига појавила, понајприје стога јер ће оставити јасно свједочанство о ужасно трауматичном времену, којег је ова земља проживјела и систематском злочину према српском становништву, којег више нитко озбиљан не може негирати.

Др сц. Драган Марковина

Светозар Ливада

Будите први који ће написати рецензију “Биолошки слом и нестајање Срба у Хрватској (1880–2011)”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.