Због повећаног броја онлајн поруџбина, молимо Вас за стрпљење и разумевање услед могућег кашњења поруџбина.
Бесплатна достава за поруџбине у вредности од 3.000 рсд или више.
Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Сви смо тренутно у сличној ситуацији, али одлуке како ћемо искористити време у условима ограниченог кретања су индивидуалне.
Ми желимо да Вас мотивишемо да ово време проведете чинећи нешто добро за себе, те одобравамо попуст од 20% на сва издања и бесплатну испоруку за поруџбине веће од 3.000 динара. Заштитите своје мисли од медијске буке, уроните у добру књигу, научите нешто ново, напајајте се корисним и лепим стварима и кад све ово прође осећаћете да сте урадили нешто корисно за себе.

Вест о ужем избору кандидата за Награду ДЕЈАН МЕДАКОВИЋ

Издавачка кућа Прометеј у знак трајног сећања и високе мере поштовања према Дејану Медаковићу (1922 – 2008), историчару уметности, мемоаристи, песнику, хроничару и прозаику расписује сваке године Конкурс за Награду Дејан Медаковић које се  додељује за књигу или спис посвећен нашем незабораву.

Жири Награде ДЕЈАН МЕДАКОВИЋ ради  у саставу: Радован Поповић, др Бошко Сувајџић и Миладин Милошевић и у ужи избор одабрао је следеће наслове и ауторе:

Друм за Кареју, Слободан Зубановић

Писмо, Жељко Марковић

С Хомером у олуји: српска крајишка тетралогија, Анђелко Анушић

Лице рата, Милена Марјановић

Странкиње о Србији и српском војнику, Ратомир Рале Дамјановић

Коначну одлуку Жири ће донети до 31. децембра ове године.

 

 

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.