fbpx
Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Облак у панталонама – вече са Ралетом Дамјановићем

У четвртак, 13. јуна, са почетком од 19ч, у галерији Прометеј, дружићемо се са Ратомиром – Ралетом Дамјановићем, књижевником, рецитатором, новинаром и дугогодишњим уредником Другог програма Радио Београда.

Први пут после више од деценије публика ће имати јединствену прилику да чује уживо великог интерпретатора како казује поеме Мајаковског, Поа, Црњанског…

“Рале је знао напамет десет хиљада песама. И све их је изговарао. По трговима, улицама, у Скадарлији, на приредбама, по сеоским домовима културе, на бербама и свечаностима, по раскрсницама, девојкама на уво, на гробљима и на свадбама, и ко зна све где, и у којим приликама. Неке и по сто пута.

У Скадарлији је говорио стихове пуне четири године, са прозора куће великог српског песника и сликара Ђуре Јакшића. Од 1967. до 1972. Говорио је са страшћу, понекад у неком свом креативном лудилу, као да се свађа са римом и речима. Знала га је цела Југославија. Јер Ратомир-Рале Дамјановић јесте био чудесан рецитатор. Најчудеснији кога смо икада имали. ” – Јован Антонијевић

Улаз је слободан.
Добродошли!

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.