Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Објављена је прва књига из едиције СРПСКЕ ВОЈВОДЕ

У години када се бавимо обележавањем завршетка Великог рата и 100 година од пробоја Солунског фронта, Издавачка кућа Прометеј доноси и ново дело под називом: МЕМОАРИ: СОЛУНСКИ ФРОНТ, БАЛКАН, ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА 1918–1919, приређивача др Војислава Павловића.

Са изузетним задовољством Вас обавештавамо да је овај наслов изашао из штампе, и његово представљање је одржано дана 11. септембра 2018. године у Амбасади Француске у Београду. Ови Мемоари, који су први пут сада доступни јавности, представљају ратне белешке француског маршала и српског војводе Франше д’Епереа. Поред тих забелешки, Мемоари доносе и предавање које је Д’Епере одржао после погигибије краља Александра у Марсеју, предговор Франше д’Епереа књизи Витези слободе, како и реакције српске штампе на доделу чина почасног војводе Франше д’Епереу 1921. године. Јавности су мало познати лик и дело овог великог имена, који је српски народ волео, поштовао и бранио.

Промоцију књиге испратили су и министар одбране Александар Вулин, председник САНУ Владимир Костић, а о Мемоарима говорили су: Клод де Сен Пјер – унука Франше д’Епереа; амбасадор Француске у Београду Фредерик Мандолини и Војислав Павловић, директор Балканолошлог института и приређивач дела.

„Мемоари су сјајан извор информација о стању савезничких армија пред пробијање Солунског фронта. Такође, читаоцима у Србији ће бити посебно интересантне странице књиге о регенту Александру Карађорђевићу и српским официрима“, истакао је Војислав Павлавић на промоцији књиге.

Према мишљењу Мандолинија, ово је изврсна прилика да се сетимо „братства по оружју“ у Првом светском рату и колико су Србија и Франуцска блиске.

Напомињемо да овим делом отварамо Едицију: СРПСКЕ ВОЈВОДЕ коју чине 8 наслова, које ћете наћи на предстојећем Београдском сајму књига.

 

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.
[mc4wp_form id=“3701″]