fbpx
Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Друго поновљено издање књиге Пуковник Апис изашло из штампе

Мистерија Аписовог признања и даље траје!

 

Из штампе је изашло друго, поновљено издање историографског дела Пуковник Апис Милана Живановића. Студија о једној од најконтроверзнијих личности новије српске историје, Драгутину Димитријевићу Апису, поново је доступна за наручивање на сајту, а ускоро и у књижарама.

Сестрић пуковника Аписа, Милан Ж. Живановић, годинама је прикупљао важан материјал за обнову Солунског процеса. Многи савременици су му предавали материјале који су сами прикупљали још од 1917. године. Расправа, далеко шира од једног процеса рехабилитације, била је преточена у академску докторску тезу о једном важном политичко-правном сегменту српске историје.

 

Можда ће вас занимати и текст: Последње  Аписове речи пре стрељања

Теза је 1955. године штампана као књига, на 755 страна и ситним слогом. Од тада постала је незаобилазно штиво свих научника који су истраживали и писали о темама које су покренуте. После шездесет година од првог издања и сто година после избијања Првог светског рата сведочимо да је постала део светске историјске баштине, али и контроверзи које су и данас на делу.

Књигу поручите путем наше онлајн књижаре са 20% попуста – овде.

 

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.