Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Едукација

Торба

Торба је наш нераздвојни пратилац у животу. Стога се та реч толико одомаћила у нашем језику да је више и не осећамо као туђу. А торба, барем по пореклу, јесте туђа,

страна реч. Примили смо је од Турака, а Турци је, опет, баштине из велике старине. Зато је тешко рећи шта је било изворно значење те речи. Има више претпоставки, па су је неки истраживачи доводили чак и у везу с речју трбух! Ho тo није толико ни важно. Важно је да је дугом употребом торба постала наша реч, без које не можемо. Занимљиво је да у нашем народу има много различитих назива за торбу. Ево само неких од њих: торбак, телећак, грудњача, обрамица, упрта, упртњача, ужинара, струњара, пртењача, рачарица, ранац, шерпељ, торнистар, руксак итд.

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.
[mc4wp_form id=“3701″]