fbpx
Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Едукација

Читајте кратке приче! Преузмите бесплатан ПДФ

Прометеј вам поклања приче

У овим данима изолације читање је свакако најкориснија разонода. Уз кратке приче можете направити предах од свакодневних обавеза и на кратко се препустити писаној речи.

Осим бесплатне поштарине за штампана издања, одлучили смо да вам представимо наше ауторе са по једном бесплатном причом коју можете преузети за онлајн читање.

Данас вам представљамо ауторку Ивану Добраковову, која спада међу најзначајније писце словачке савремене прозе. Рођена је 1982. године у Братислави, где је завршила гимназију. Тамо је касније и дипломирала на Одсеку за преводилаштво са енглеског и француског на Филозофском факултету Универзитета Коменског, у Братислави. Од 2005. године живи у Торину, где непрестано ствара. Као слободан уметник бави се преводилаштвом са француског и италијанског на словачки језик.

До сада је објавила више запажених прозних дела која су често била награђивана у Словачкој и превођена на више страних језика: Прва смрт у породици (2009), Белви (2010), Токсо (2013) и најновији роман Мајке и камионџије (2018) за који је добила престижну Европску награду за књижевност.

Иванину причу „Роза“, прву из збирке Токсо, у преводу Мартина Пребуђиле, можете бесплатно преузети кликом на слику испод.

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.