Далибор Кимчетић

Рођен је 1986. године у Ивањици. Након завршене основне школе опредељује се за занимање кулинарског техничара и посластичара. Његов уникатни, оригинални и јединствени приступ кулинарству врло рано га је издвојио међу другим ученицима.

У пролеће 2005. године почиње да ради у хотелу Sacher Wien. Управо у овом хотелу доводи до савршенства умеће припреме главних и француских хладних јела. Следеће године, водећи београдски хотел Hyatt постаје ново радно место Далибора Кимчетића. Касније постаје лични кувар многих амбасадора, бизнисмена, политичара и спортиста. Јела која припрема заснивају се искључиво на органским намирницама и зачинима. Здрава и укусна исхрана су његов приоритет и правило. Свему што припреми даје ауторски печат, који се огледа у јединственом укусу, визуленом ентитету, као и самом сервирању одабраних јела.

Професионалну каријеру од 2013. године наставља радећи као шеф кухиње у угледном београдском ресторану Moda Star у Београду, а тренутно је запослен као шеф кухиње у ресторану Sheher Park cafe и као лични кувар амбасадорке Египта у Београду.

ЛИЧНИ КУВАР
Из предговора аутор Дошао сам на идеју да напишем први српски кувар традиционалних јела, дакле, искључиво са наших простора, у српској изведби, са домаћим органским [...]