Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Едиција Река

Едиција Река

Под окриљем издавачке куће Прометеј, са радом је отпочела нова едиција симболичног назива – Река.

Само име едиције симболизује флуидност, незауставлљиву бујицу значајних наслова, који нуде токове мисли савремених аутора, али је у исто време, на свом извору, спремна да подсети на ауторе класичне књижевности као основе свега што ће касније потећи.

У овој едицији своје место наћи ће имена светске књижевности, као и аутори домаће, српске књижевне сцене, али ће се избор дела и аутора проширити на читав регион. У прилог томе говоре и наслови који већ носе обележје Река: „Космос“ пољског авангардисте Витолда Гомбровича, „Ј као Јастреб“ савремене енглеске списатељице Хелен Мекдоналд, али и „О вуку и човеку“, домаћег аутора Николе Радина.

Оно по чему је Река специфична, осим наслова које пажљиво бира, јесте и специфичан дизајн корица које осмишљава илустраторка и уметница Соња Бајић, и њима доприноси комплетном утиску, рестаурацији и уметничкој импресији самог дела, чији се садржај већ на први поглед може наслутити.

За избор дела задужена је уредница Корана Колунџија и њен тим младих истомишљеника, који су увек спремни за конструктивни дијалог.

Река су, на крају, људи на обали који уживају у ономе што раде и имају велику жељу да своју љубав, ентузијазам и наклоност ка писаној речи пренесу и на оне који ће књигу држати у рукама и у њој запливати.

Прегледајте књиге из наше едиције Река

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 60 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 60 дана, такође мејлом.