Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Едиција Река

Едиција Река

Под окриљем издавачке куће Прометеј, са радом је отпочела нова едиција симболичног назива – Река.

Само име едиције симболизује флуидност, незауставлљиву бујицу значајних наслова, који нуде токове мисли савремених аутора, али је у исто време, на свом извору, спремна да подсети на ауторе класичне књижевности као основе свега што ће касније потећи.

У овој едицији своје место наћи ће имена светске књижевности, као и аутори домаће, српске књижевне сцене, али ће се избор дела и аутора проширити на читав регион. У прилог томе говоре и наслови који већ носе обележје Река: „Космос“ пољског авангардисте Витолда Гомбровича, „Ј као Јастреб“ савремене енглеске списатељице Хелен Мекдоналд, али и „О вуку и човеку“, домаћег аутора Николе Радина.

Оно по чему је Река специфична, осим наслова које пажљиво бира, јесте и специфичан дизајн корица које осмишљава илустраторка и уметница Соња Бајић, и њима доприноси комплетном утиску, рестаурацији и уметничкој импресији самог дела, чији се садржај већ на први поглед може наслутити.

За избор дела задужена је уредница Корана Колунџија и њен тим младих истомишљеника, који су увек спремни за конструктивни дијалог.

Река су, на крају, људи на обали који уживају у ономе што раде и имају велику жељу да своју љубав, ентузијазам и наклоност ка писаној речи пренесу и на оне који ће књигу држати у рукама и у њој запливати.

Прегледајте књиге из наше едиције Река

Клуб читалаца

После 27 година издавачког рада и две хиљаде и деветсто објављених наслова у готово 40 разноврсних едиција, одлучили смо да организујемо Клуб читалаца Прометеја. Велики избор књига за Вас, Вашу породицу и пријатеље, велика уштеда, једноставно учлањење и наручивање књига, бројне друге погодности и изненађења која Вас чекају у нашем Клубу читалаца, награда су нашим верним читаоцима и добри разлози да стекнемо и нове читаоце.