Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

У припреми књига Успон Новог Сада 1918 – 1941 професора Слободана Бјелице

Књига Успон Новог Сада 1918 – 1941 др Слободана Бјелице на стручан начин обрађује аутентична документа, фотографије и мапе, који иду у прилог чињеници да је период између два рата, процентуално гледано, период највећег раста Новог Сада.
При стварању Дунавске бановине, нова власт, Краљевина СХС, разматрала је локацију седишта Нове бановине буде у Суботици или Сомбору, који су у то време били развијенији од Новог Сада. Одлука да управо Нови Сад буде седиште бановине кључно је допринела великом успону града.

Професор др Слободан Бјелица новосадски је историчар млађе генерације и професор на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду. Аутор је више монографија и научних радова на тему историје Новог Сада и Војводине.

Књига Успон Новог Сада 1918 – 1941 излази из штампе средином јуна 2019. године, а отварање изложбе истог назива заказано је за 18. мај ове године.

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.
[mc4wp_form id=“3701″]