МИНУЛИХ ЗАБЛУДА СЈАЈ

Шифра производа: 27795
МИНУЛИХ ЗАБЛУДА СЈАЈ
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
156 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-0671-3
Година издавања: 2011.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 600,00 дин.Цена са попустом: 480,00 дин.

Милан Мрдаљ је одавно завредео признања и обележио поетско пунолетство, доживео зрелост осведоченог песника, па је размљиво и очекивано да се из досадашњег песничког опуса, из мноштва добрих песама сачини релевантан избор у коме ће се наћи око што је издржало пробу времена и суд званичне критике и читалачке јавности.

Избор је овај зналачки приређен, подешен намени и концепцијски и композиционо, а одаје искуство и смисао за меру у вредновању и пробирљивости богатог песничког садржаја, који је настајао и објављиван, скоро педесетак година у двадесетак књига. То је разлог да поклонимо пуно поверење понуђеном избору што није подлегао емоцијама већ подвргнут личном китичком суду приређивача.

Рукопис овог песничког избора је идејно и тематски дефинисан, али пажљиво прочишћен и ослобођен притрунка било какве пристрасности и личног сентимента. Идејно одређење овог садржаја је у откривању себе песника, себе завичајног заточника и заточника и протагонисте свеколике љубави. Садржај избора је ситуиран у три тематске целине посвећене песнику и песми, завичају и љубави.

Овај избор из поезије Милана Мрдаља остварен критичким приступом, концепцијом избора и композицијом појединих одељака, као и ваљаношћу поетског у садржају књиге, представља један целовит увид у вишедеценијски труд, да се оправда и потврди занесеност песникова речју, која се коначно претвара у трајну непресушну реку – песме о песми, песме о завичају и песме о љубави. – из рецензије Милутина Шљивачанина

Милан Мрдаљ Мрђа

Будите први који ће написати рецензију “МИНУЛИХ ЗАБЛУДА СЈАЈ”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.