Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Сви смо тренутно у сличној ситуацији, али одлуке како ћемо искористити време у условима ограниченог кретања су индивидуалне.
Ми желимо да Вас мотивишемо да ово време проведете чинећи нешто добро за себе. Осим попуста од 20%, омогућили смо и бесплатну испоруку књига до Ваших врата. 
Заштитите своје мисли од медијске буке, уроните у добру књигу, научите нешто ново, напајајте се корисним и лепим стварима и кад све ово прође осећаћете да сте урадили нешто корисно за себе. 

Свечана промоција књиге О вуку и човеку аутора Николе Радина

Свечана промоција књиге О вуку и човеку аутора Николе Радина у Новом Саду одржаће се у уторак, 17. априла у СтартИТ центру (Мике Антића 2), од 19 сати, а том приликом ће о књизи, осим аутора, говорити Горан Гоцић, добитник НИН-ове награде, као и уредник издања Корана Колунџија из издавачке куће Прометеј. Након званичног дела промоције књиге следи журка уз ДЈ сет Бранислава Смука (Збогом Брус Ли).
Београдска промоција романа биће у четвртак, 19. априла, у 19 сати, у клубу-галерији Полет (Цетињска 15).
Овај роман је Радинова трећа књига, пре које је објављен роман Дах Делфина, на српском (2015) и енглеском језику (2018), као и збирка прича Само одласци (2015).

Никола Радин је рођен у Котору, до почетка студија живи у Новом Саду, да би га након војске пут одвео у Бразил, Америку и Аустрију, тачније Беч, где и данас живи. По струци је редитељ и сценариста, делфинотерапеут. Бави се јогом, бразилском џиу џицом и новим визуелним медијима.

Ова несвакидашња биографија, наговештава још једно занимљиво штиво из Радиновог пера. Угљеша Шајтинац, већ етаблирани писац млађе генерације о новој књизи, између осталог, каже:

“Роман О вуку и човеку лепо се чита, слика се ствара, читав свет се формира јасан и веома занимљив. …. Ликови су живи, имају своје биографије и навике, свој језик, своје мисли. Ипак, још увек је толико добар да може да постане и роман о свакоме ко га буде читао.То је највећи квалитет. Никола је досегао ниво ширине коју имају романи који су вољени код читалаца.У роману је много тога од аутора самог, али, ту је и читава екипа из Беча, из Новог Сада… Све почиње у храму у Јапану а завршава се у полицијској станици у Новом Саду, а између – читави светови. Роман је епизодан, те тако пружа прилику читаоцу да се после сваког поглавља одмори, да се препусти мислима о ономе што је прочитао. Заиста је добро и пуно као нар! “

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.