Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Сви смо тренутно у сличној ситуацији, али одлуке како ћемо искористити време у условима ограниченог кретања су индивидуалне.
Ми желимо да Вас мотивишемо да ово време проведете чинећи нешто добро за себе. Осим попуста од 20%, омогућили смо и бесплатну испоруку књига до Ваших врата. 
Заштитите своје мисли од медијске буке, уроните у добру књигу, научите нешто ново, напајајте се корисним и лепим стварима и кад све ово прође осећаћете да сте урадили нешто корисно за себе. 

Промоција књиге Испред смртног таласа

У уторак, 28. новембра, са почетком у 18 часова, у Прометејевој књижари Мост у Новом Саду биће промовисана нова књига Јулијана Тамаша Испред смртног таласа. На промоцији ће говорити аутор, затим Стеван Тонтић, Предраг Момчиловић и Зоран Колунџија.

Испред смртног таласа, тестаментарна је књига аутора. У основи полази као љубавна поезија, са амбицијама да говори о универзалијама људског живота, као верзија словенског егзистенцијализма о коме је, везано за Тамашеву поезију, обимно писао словеначки академик Јоже Погачник наглашавајући песниково настојање да се не угаси светло наде за човечанство без обзира на смртност појединачних живота.

Јулијан Тамаш редовни је професор Русинске књижевности и Украјинске књижевности са општом књижевношћу . Предавао је на Филозофском факултету у Новом Саду и на универзитетима Ужгорода, Лавова, Кијева, Прешова и Вроцлава. За академика националне академије наука Украјине изабран је 1997, а Војвођанске академије наука и уметности 2004. Почасни је доктор Ужгородског националног универзитета 2009.

Песник, романсијер, есејист и филолог објавио преко педесет ауторских књига и преко хиљаду јединица из књижевности и науке о књижевности. Тамаш пише на русинском, српском и украјинском језику.

Улаз на представљање књиге је слободан.

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.