Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

СЕЋАЊЕ НА МИЛОРАДА ЦРЊАНИНА

Петак, 22. новембра у 13 сати у галерији Прометеј (Светозара Милетића 16)

Поводом годишњице одласка драгог пријатеља и сарадника, Издавачка кућа ПРОМЕТЕЈ позива на скуп сећања посвећен Милораду Црњанину, истакнутом новинару, водитељу и уреднику бројних телевизијских емисија.

Рођен је 1949. године у Банатском Пландишту, основну школу је завршио у Бочару, где му је отац, железничар, добио премештај. Гимназију је завршио у Кикинди, а пред крај студија књижевности 1972. почиње да ради у Радију Нови Сад као новинар и уредник.

Правио је неке од најслушанијих радио емисија свих времена у историји радио Новог Сада: „Јутарњи програм“, „Суботом са вама“, „Кажи ми, кажи“, „Старе љубави“ и многе друге. У ноћном програму читао је поезију тако упечатљиво да су припаднице нежнијег пола масовно јављале телефоном у програм и после емисије долазиле до зграде Радио Новог Сада да га виде и упознају.

Потом је прешао на телевизију и био је главни и одговорни уредник програма за децу и младе од 1987. године, па главни и одговорни уредник Трећег програма РТВ НС 1989. године. Покретач је и први главни и одговорни уредник програма „НС плус“ Телевизије Нови Сад, а од 1995. до 1998. главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма ТВ НС.

Био је аутор и водитељ квизова „Хало, добро вече“, „ТВ комбинација“, „Поезија-Гинис“ и уредник недељних поподнева. Његова култна емисија била је „Променада“ (ТВ НС и ТВ Јесењин) која је доживела више од 500 емисија.

Радио је и емисије „Уз шанк“ (БН телевизија, Бијељина, и на ТВ Сантос, Зрењанин, Краљево, Суботица).

Преминуо у Новом Саду 24. новембра 2018.

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.
[mc4wp_form id=“3701″]