Због повећаног броја онлајн поруџбина, молимо Вас за стрпљење и разумевање услед могућег кашњења поруџбина.
Бесплатна достава за поруџбине у вредности од 3.000 рсд или више.
Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Сви смо тренутно у сличној ситуацији, али одлуке како ћемо искористити време у условима ограниченог кретања су индивидуалне.
Ми желимо да Вас мотивишемо да ово време проведете чинећи нешто добро за себе, те одобравамо попуст од 20% на сва издања и бесплатну испоруку за поруџбине веће од 3.000 динара. Заштитите своје мисли од медијске буке, уроните у добру књигу, научите нешто ново, напајајте се корисним и лепим стварима и кад све ово прође осећаћете да сте урадили нешто корисно за себе.

Промоција књиге Гордане Илић Марковић

Поштовани пријатељи,
У среду, 28. фебруара, у12ч, у Музеју Војводине представићемо књигу Гордане Илић Марковић „Рода Рода – српски дневник извештача из Првог светског рата. Ратни пресбиро Аустроугарске монархије“. Књига доноси нова сазнања о стваралачком опусу аустријског писца Александра Росенфелда, познатијег по псеудониму Рода Рода, који је до сада представљан и изучаван искључиво као сатиричар. У књизи су сакупљни текстови који до сада нису објављени на српском језику. Деловање Рода Роде се посматра у контексту аустроугарског Ратног прес-бироа, у оквиру којег је био ангажован као ратни извештач као и оквиру деловања аустријких књижевника тога доба (Цвајг, Музил, итд.). Посебна пажња посвећена је текстовима који се односе на Србију и време Првог светског рата. Коришћена је огромна необјављена грађа из бечких архива у којима се чува заостваштина Рода Роде у аустроугарској периодици (1914-1918) и објављених публикација овог писца у време рата и непосредно по његовом завршетку.
У програму учествују: Гордана Илић Марковић, др Горан Васин и Зоран Колунџија.

Улаз је слободан за све заинтересоване.

Добродошли!

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.