Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

Сви смо тренутно у сличној ситуацији, али одлуке како ћемо искористити време у условима ограниченог кретања су индивидуалне.
Ми желимо да Вас мотивишемо да ово време проведете чинећи нешто добро за себе. Осим попуста од 20%, омогућили смо и бесплатну испоруку књига до Ваших врата. 
Заштитите своје мисли од медијске буке, уроните у добру књигу, научите нешто ново, напајајте се корисним и лепим стварима и кад све ово прође осећаћете да сте урадили нешто корисно за себе. 

Награда „Момчило Тешић” Милану Мрдаљу Мрђи

Књижевна награда Момчило Тешић, коју у Пожеги већ деценију и по додељују књижевне новине Свитак и лист за дечју књижевност Момчило, припала је за 2019. годину писцима Рајку Лукачу (за књигу Можеш и да не поверујеш) и Драгану Ж. Бабићу (Испод крова над главом).
Добитник награде „Момчило Тешић” за укупно књижевно дело је Милан Мрдаљ Мрђа (25 објављених књига и драмски текстови). Тако је одлучио жири који чине Милијан Деспотовић, Бранко Стевановић и Гордана Малетић.
Милан Мрдаљ Мрђа је за више од пола века стварања досегао висок литерарни домет као песник, прозни и драмски стваралац, али је недовољно награђиван. „Баштини књижевности за децу принео је дело које одржава сензибилитет, мајсторство владања стихом, свежину идеја и несмирајни лирски напон под чијим диктатом овај стваралац проналази начине да разуме свет посматран очима детета”, пише у образложењу, уз подсећање да се награда „Момчило Тешић” додељује домаћим ауторима књига за децу у којима је приметан траг реторике Момчилових јунака, чија непосредност спаја савремене писце са књижевним наслеђем и младим читаоцима.
У издању Прометеја нашли су се његови наслови: Облутак радостиМинулих заблуда сјајДуле Бубоња, Чекајући пролеће, Читај поново не спавам.

Публикације Милана Мрдаља у издању Прометеја

Извор: Политика

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.