Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Едукација

Сви смо тренутно у сличној ситуацији, али одлуке како ћемо искористити време у условима ограниченог кретања су индивидуалне.
Ми желимо да Вас мотивишемо да ово време проведете чинећи нешто добро за себе. Осим попуста од 20%, омогућили смо и бесплатну испоруку књига до Ваших врата. 
Заштитите своје мисли од медијске буке, уроните у добру књигу, научите нешто ново, напајајте се корисним и лепим стварима и кад све ово прође осећаћете да сте урадили нешто корисно за себе. 

Камен Спотицања

Овим изразом обично се означава „тешкоћа на коју неко наилази у послу, у неким настојањима и сл.“. Израз потиче из Библије. Сусреће се већ у Старом завјету,

у Књизи пророка Исаије, где стоји следеће:„Господ над војскама -он једини нек вам свет буде; једино се њега бојте, страх од њега нек вас прожме. Он ћe вам бити замка и камен спотицања, и стијена посртања…“ И у Новом завјету, у Посланици апостола Павла Римљанима, у преводу Вука Стефановића Караџића, записано је:

„А Израиљ тражећи закон правде не докучи закона правде. За што? Јер не тражи из вјере него из дјела закона; јер се спотакоше на камен спотицања. Према томе, камен сpотицањаје по Библији, препрека коју је Бог поставио да би људи остали чврсти и доследни у вери, да би се једино њега бојали и у страху божјем били понизни. Одатле се касније развило шире значење: „препрека, тешкоћа уопште“.

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.