Zabrana arbitrarnog ponašanja u investicionoj arbitraži

Šifra proizvoda: 30134
Zabrana arbitrarnog ponašanja u investicionoj arbitraži
Broj strana / Povez / Pismo:
128 / Tvrd / Ćirilica
Dimenzije: 21 cm
ISBN: 978-86-515-1598-2
Godina izdavanja: 2020.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 660,00 din.Cena sa popustom: 528,00 din.

Ova knjiga je nastala na osnovu autorkinog završnog rada na master studijama na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Tema rada je izabrana u okviru predmeta Međunarodni standardi zaštite stranih ulaganja.

Centralnu temu u radu čini zabrana arbitrarnog ponašanja zemlje prijema strane investicije, u korelaciji sa drugim merama i standardima, koji se odnose na veoma kompleksan problem stranih investicija. U razmatranje su uključeni ne samo pisani spomenici međunarodnog investicionog prava, već i međunarodnog običajnog prava; ne samo doktrinarna teorija, već i arbitražna praksa, kako starija, tako i najnovija.

Milica D. Njegovan

Milica Njegovan rođena je 1993. godine u Novom Sadu. Završila je gimnaziju „Isidora Sekulić” u Novom Sadu, osnovne i master studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Upisala je doktorske studije na istom fakultetu na smeru Privatno pravo.

Od novembra 2017. do februara 2019. godine radno je angažovana u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, Novi sad, na pravnim poslovima.

Trenutno je zaposlena na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, kao istraživač pripavnik na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Objavljeni radovi:

Pravna i politička disertacija Laze KostićaDoživljaj umetničkog delaForeign investments and the protection of the enviroment – legal aspectsTransnational corporations and international human rights law – how far has regulation come?Impact of foreign direct investments on employment: experience of Serbia

Budite prvi koji će napisati recenziju “Zabrana arbitrarnog ponašanja u investicionoj arbitraži”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.