Благослов речи 3: прикази и представљања

Шифра производа: 30143
Благослов речи 3: прикази и представљања
Број страна / Повез / Писмо:
266 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1619-4
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 880.00 RSDЦена са попустом: 704.00 RSD

Људи просто нису свјесни да у свакодневној комуникацији некога или нешто благосиљају. За разлику од њих, ауторка овог дјела или боље и прецизније казано дјела из три дјела – тродјела, Мирјана Штефаницки, циљано повратном спрегом, приказује и представља. Себе и друге. Друге и себе. Она благо слови. Благослов и јесте састављен из те двије ријечи – благо и словити. То би у неком слободном тумачењу значило благо говорити. Благословом се упућују сва добра, њиме се посвећује и освештава…

Ова, али и прве двије објављене књиге Мирјане Штефаницки Антонић су велики допринос књижевности и књижевној критици. Она их је веома студиозно и са великом пажњом стварала. Да је још овако марљивих стваралаца, па да остављају иза себе путоказне ријечи, трагове који треба да се прате, боље би било…

Војин Тривуновић

У књизи су сабрани текстови различитих књижевних родова и врста (поезија и проза, рецензије, приче, песме, писма, прикази, обраћања итд.) Књиге овакве врсте и аутори оваквог формата као Мирјана Штефаницки нису честа појава у књижевном свету и зато су веома драгоцени.

Жељка Аврић

А, поетеса и критичар пјесме Мирјана Штефаницки то веома спонтано, ни мало усиљено, успјешно обавља. Њу ријеч опсједа. Она је љубавник ријечи. Посветити живот поезији значи бити у вјечитом вртлогу личне и колективне судбине.

Душко Ж. Поповић

Позната већ, баш као на слици Joshua Reynolds-a, елегантна и грациозна, са стиховима и осмехом у жутој хаљини, покренула је у другима емоције и потакнула да и сами нешто искажу у духу тог времена. Etuerpa је изазвала ланчани судар емоција и спојила неколико уметности одабравши Мирјану као медиј. Чудесно!

Тања Петровић

Мирјана Штефаницки

Мирјана Штефаницки Антонић рођена је на Ђурђевдан 6. маја 1954. године у Новом Саду. Школовала се у родном месту, где је дипломирала на Вишој економско-комерцијалној школи, смер спољне трговине, фебруара 1977. године.  Сав радни век (33 године), непрекидно, радила као економиста у истој банци у Новом Саду, која је услед трансформација у банкарству мењала име од Jugobanka, Continental banka, до NLB banka.

Аутор је књига: Између очију и руку  (Цветник, Нови Сад, 1993); Ноћи жене Мајуркиње (Цветник, Нови Сад, 1995); Вести о мени (Educa, Нови Сад, 1997); Непреболнице – Песме мајке војника (Бистрица, Нови Сад, 2000); У сну жалфије (Бистрица, Нови Сад, 2007); Стих је моје весеље (Бистрица, Нови Сад, 2013); Прелет птица небом лиманским (Бистрица, Нови Сад, 2014); Благослов речи – прикази и представљања (Прометеј, Нови Сад, 2017); Чежњиви плави сан – изабране песме (Прометеј, Нови Сад, 2017); Вез рађен руком Моје Мајке (Прометеј, Нови Сад, 2018); Благослов речи 2 – прикази и представљања (Прометеј, Нови Сад 2019); Včeraj – Juče (Алфаграф. Петроварадин 2019); Благослов речи 3 – прикази и представљања (Прометеј, Нови Сад, 2020).

Будите први који ће написати рецензију “Благослов речи 3: прикази и представљања”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.