Blagoslov reči 3: prikazi i predstavljanja

Šifra proizvoda: 30143
Blagoslov reči 3: prikazi i predstavljanja
Broj strana / Povez / Pismo:
266 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 20 cm
ISBN: 978-86-515-1619-4
Godina izdavanja: 2020.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 880,00 din.Cena sa popustom: 704,00 din.

Ljudi prosto nisu svjesni da u svakodnevnoj komunikaciji nekoga ili nešto blagosiljaju. Za razliku od njih, autorka ovog djela ili bolje i preciznije kazano djela iz tri djela – trodjela, Mirjana Štefanicki, ciljano povratnom spregom, prikazuje i predstavlja. Sebe i druge. Druge i sebe. Ona blago slovi. Blagoslov i jeste sastavljen iz te dvije riječi – blago i sloviti. To bi u nekom slobodnom tumačenju značilo blago govoriti. Blagoslovom se upućuju sva dobra, njime se posvećuje i osveštava…

Ova, ali i prve dvije objavljene knjige Mirjane Štefanicki Antonić su veliki doprinos književnosti i književnoj kritici. Ona ih je veoma studiozno i sa velikom pažnjom stvarala. Da je još ovako marljivih stvaralaca, pa da ostavljaju iza sebe putokazne riječi, tragove koji treba da se prate, bolje bi bilo…

Vojin Trivunović

U knjizi su sabrani tekstovi različitih književnih rodova i vrsta (poezija i proza, recenzije, priče, pesme, pisma, prikazi, obraćanja itd.) Knjige ovakve vrste i autori ovakvog formata kao Mirjana Štefanicki nisu česta pojava u književnom svetu i zato su veoma dragoceni.

Željka Avrić

A, poetesa i kritičar pjesme Mirjana Štefanicki to veoma spontano, ni malo usiljeno, uspješno obavlja. Nju riječ opsjeda. Ona je ljubavnik riječi. Posvetiti život poeziji znači biti u vječitom vrtlogu lične i kolektivne sudbine.

Duško Ž. Popović

Poznata već, baš kao na slici Joshua Reynolds-a, elegantna i graciozna, sa stihovima i osmehom u žutoj haljini, pokrenula je u drugima emocije i potaknula da i sami nešto iskažu u duhu tog vremena. Etuerpa je izazvala lančani sudar emocija i spojila nekoliko umetnosti odabravši Mirjanu kao medij. Čudesno!

Tanja Petrović

Mirjana Štefanicki

Mirjana Štefanicki Antonić rođena je na Đurđevdan 6. maja 1954. godine u Novom Sadu. Školovala se u rodnom mestu, gde je diplomirala na Višoj ekonomsko-komercijalnoj školi, smer spoljne trgovine, februara 1977. godine.  Sav radni vek (33 godine), neprekidno, radila kao ekonomista u istoj banci u Novom Sadu, koja je usled transformacija u bankarstvu menjala ime od Jugobanka, Continental banka, do NLB banka.

Autor je knjiga: Između očiju i ruku  (Cvetnik, Novi Sad, 1993); Noći žene Majurkinje (Cvetnik, Novi Sad, 1995); Vesti o meni (Educa, Novi Sad, 1997); Neprebolnice – Pesme majke vojnika (Bistrica, Novi Sad, 2000); U snu žalfije (Bistrica, Novi Sad, 2007); Stih je moje veselje (Bistrica, Novi Sad, 2013); Prelet ptica nebom limanskim (Bistrica, Novi Sad, 2014); Blagoslov reči – prikazi i predstavljanja (Prometej, Novi Sad, 2017); Čežnjivi plavi san – izabrane pesme (Prometej, Novi Sad, 2017); Vez rađen rukom Moje Majke (Prometej, Novi Sad, 2018); Blagoslov reči 2 – prikazi i predstavljanja (Prometej, Novi Sad 2019); Včeraj – Juče (Alfagraf. Petrovaradin 2019); Blagoslov reči 3 – prikazi i predstavljanja (Prometej, Novi Sad, 2020).

Budite prvi koji će napisati recenziju “Blagoslov reči 3: prikazi i predstavljanja”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.