Blagoslov reči 2: prikazi i predstavljanja

Šifra proizvoda: 29972
Blagoslov reči 2: prikazi i predstavljanja
Broj strana / Povez / Pismo:
472 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 20 cm
ISBN: 978-86-515-1448-0
Godina izdavanja: 2019.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 880,00 din.Cena sa popustom: 704,00 din.

Toplo bih preporučio čitaocima ovu knjigu, da putujući kroz njen izazov spoznaju spisateljsko pregalaštvo književnice Štefanicki, pokušaju riješiti njenu harizmatičnu enigmu. Ako to uspiju molim da mi se jave i otkriju mi tajnu, koju sam ja samo djelomično opipao kroz ovaj prikaz.

Dragan Vilić

Neka joj svaka riječ bude blagoslovljena, jer život je prilika da stvaramo i uživamo u svom stvaralaštvu drugih. Život je unikatan dar udahnut čovjeku rođenjem i zato ga treba živjeti punim plućima, kako to i sama spisateljica „Blagoslov reči“ čini.

Ibrahim Honđo

Blagoslov reči je satkan od ljubavi, kao i hrišćanska ljubav zbog koje smo opstali. Umetnost je nešto što se deli, što se poklanja, nešto što nas bogati rasipajući zlatan pesak po telu, licu i rukama. Pesak vremena koji se čuva u satovima, a satovi zaustavljaju u trenutku koji je večan, u libru koji nam je podarila književnica velikog srca i majstorskog pera.

Zorica Tijanić

U literarnom stvaraocu, Mirjana Štefanicki Antonić prvo pronalazi čoveka i njegovu dobrotu, pa se potom odlučuje i delo mu izopštava. Ljubav koju je široko prostrla svojim milozvučjem reči, ravnom merom joj se kroz Kosmos odzrcava, brojnim prikazima, osvrtima ili recenzijama i svim drugim oblicima slavoslovlja… Mirjana je žena koja ne dopušta odustajanje od vrednosti.

Milorad Kuljić

Mirjana Štefanicki

Mirjana Štefanicki Antonić rođena je na Đurđevdan 6. maja 1954. godine u Novom Sadu. Školovala se u rodnom mestu, gde je diplomirala na Višoj ekonomsko-komercijalnoj školi, smer spoljne trgovine, februara 1977. godine.  Sav radni vek (33 godine), neprekidno, radila kao ekonomista u istoj banci u Novom Sadu, koja je usled transformacija u bankarstvu menjala ime od Jugobanka, Continental banka, do NLB banka.

Autor je knjiga: Između očiju i ruku  (Cvetnik, Novi Sad, 1993); Noći žene Majurkinje (Cvetnik, Novi Sad, 1995); Vesti o meni (Educa, Novi Sad, 1997); Neprebolnice – Pesme majke vojnika (Bistrica, Novi Sad, 2000); U snu žalfije (Bistrica, Novi Sad, 2007); Stih je moje veselje (Bistrica, Novi Sad, 2013); Prelet ptica nebom limanskim (Bistrica, Novi Sad, 2014); Blagoslov reči – prikazi i predstavljanja (Prometej, Novi Sad, 2017); Čežnjivi plavi san – izabrane pesme (Prometej, Novi Sad, 2017); Vez rađen rukom Moje Majke (Prometej, Novi Sad, 2018); Blagoslov reči 2 – prikazi i predstavljanja (Prometej, Novi Sad 2019); Včeraj – Juče (Alfagraf. Petrovaradin 2019); Blagoslov reči 3 – prikazi i predstavljanja (Prometej, Novi Sad, 2020).

Budite prvi koji će napisati recenziju “Blagoslov reči 2: prikazi i predstavljanja”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.