Благослов речи 2: прикази и представљања

Шифра производа: 29972
Благослов речи 2: прикази и представљања
Број страна / Повез / Писмо:
472 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1448-0
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 880.00 RSDЦена са попустом: 704.00 RSD

Топло бих препоручио читаоцима ову књигу, да путујући кроз њен изазов спознају списатељско прегалаштво књижевнице Штефаницки, покушају ријешити њену харизматичну енигму. Ако то успију молим да ми се јаве и открију ми тајну, коју сам ја само дјеломично опипао кроз овај приказ.

Драган Вилић

Нека јој свака ријеч буде благословљена, јер живот је прилика да стварамо и уживамо у свом стваралаштву других. Живот је уникатан дар удахнут човјеку рођењем и зато га треба живјети пуним плућима, како то и сама списатељица „Благослов речи“ чини.

Ибрахим Хонђо

Благослов речи је саткан од љубави, као и хришћанска љубав због које смо опстали. Уметност је нешто што се дели, што се поклања, нешто што нас богати расипајући златан песак по телу, лицу и рукама. Песак времена који се чува у сатовима, а сатови заустављају у тренутку који је вечан, у либру који нам је подарила књижевница великог срца и мајсторског пера.

Зорица Тијанић

У литерарном ствараоцу, Мирјана Штефаницки Антонић прво проналази човека и његову доброту, па се потом одлучује и дело му изопштава. Љубав коју је широко прострла својим милозвучјем речи, равном мером јој се кроз Космос одзрцава, бројним приказима, освртима или рецензијама и свим другим облицима славословља… Мирјана је жена која не допушта одустајање од вредности.

Милорад Куљић

Мирјана Штефаницки

Мирјана Штефаницки Антонић рођена је на Ђурђевдан 6. маја 1954. године у Новом Саду. Школовала се у родном месту, где је дипломирала на Вишој економско-комерцијалној школи, смер спољне трговине, фебруара 1977. године.  Сав радни век (33 године), непрекидно, радила као економиста у истој банци у Новом Саду, која је услед трансформација у банкарству мењала име од Jugobanka, Continental banka, до NLB banka.

Аутор је књига: Између очију и руку  (Цветник, Нови Сад, 1993); Ноћи жене Мајуркиње (Цветник, Нови Сад, 1995); Вести о мени (Educa, Нови Сад, 1997); Непреболнице – Песме мајке војника (Бистрица, Нови Сад, 2000); У сну жалфије (Бистрица, Нови Сад, 2007); Стих је моје весеље (Бистрица, Нови Сад, 2013); Прелет птица небом лиманским (Бистрица, Нови Сад, 2014); Благослов речи – прикази и представљања (Прометеј, Нови Сад, 2017); Чежњиви плави сан – изабране песме (Прометеј, Нови Сад, 2017); Вез рађен руком Моје Мајке (Прометеј, Нови Сад, 2018); Благослов речи 2 – прикази и представљања (Прометеј, Нови Сад 2019); Včeraj – Juče (Алфаграф. Петроварадин 2019); Благослов речи 3 – прикази и представљања (Прометеј, Нови Сад, 2020).

Будите први који ће написати рецензију “Благослов речи 2: прикази и представљања”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.