Vojvoda Putnik 1 i 2

Šifra proizvoda: AK04
Vojvoda Putnik 1 i 2
Autor:
:
Dimenzije: -
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 4.000,00 din.Cena sa popustom: 2.000,00 din.

Dve knjige po ceni jedne!

Povodom godišnjice smrti vojvode Radomira Putnika, svim ljubiteljima istorije omogućili smo nabavku vrednih istoriografskih knjiga po povoljnoj ceni!

„Vojvoda Putnik spada u red najvećih i najmarkatnijih ličnosti u srpskoj ratnoj prošlosti, ličnosti koje su neizbrisivo utkale sebe u nacionalnooslobodilačka stremljenja svoga naroda. Pedeset šest godina je nosio oficirski mundir u najburnijem periodu srpske nacionalne istorije, periodu u kome je zmelja pokidala okove vekovnog ropstva i napravila krupan korak na putu od zaostale seljačke zemlje do moderne države evropskog tipa. Udeo vojvode Putnika je u tome nemerljiv, i to ne samo u šest ratova, od kojih su tri vođena pod njegovim neposrednim rukovodstvom, već i prethodno u miru kad je strpljivo i znalački stvarao vojsku koja će do nogu potući moderno opremljene armije osmanske i habsburške carevine, uspešno okončati stoletnu borbu srpskog naroda za svoje nacionalno oslobođenje i utrti put stvaranju zajedničke države svih jugoslovenskih naroda.“

 

Vojvoda Radomir Putnik tokom svoje četrdesetogodišnje vojničke karijere bio je dva puta načelnik Glavnog generalštaba, pet puta Ministar vojni i načelnik Štaba Vrhovne komande Vojske Kraljevine Srbije u Balkanskim i Prvom svetskom ratu.
Čuveni prijatelj srpskog naroda dr Arčibald Rajs je 1915. godine zapisao o vojvodi Putniku:

Tek sad shvatam koliko je neobičan i uman bio taj starac, bledog lica, uokvirenog prosedom gustom bradom podrezanom u šiljak, koji je svoju bolesničku postelju pretvorio u biro u kome je neumorno radio dan i noć.

Dopunite Vašu biblioteku i drugim naslovima iz edicije Srpske Vojvode, sada sa popustom od 40%!

Savo Skoko

Budite prvi koji će napisati recenziju “Vojvoda Putnik 1 i 2”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.