Војвода Путник 1 и 2

Шифра производа: АК04
Војвода Путник 1 и 2
:
Димензије: -
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 4.000,00 дин.Цена са попустом: 2.000,00 дин.

Две књиге по цени једне!

Поводом годишњице смрти војводе Радомира Путника, свим љубитељима историје омогућили смо набавку вредних историографских књига по повољној цени!

„Војвода Путник спада у ред највећих и најмаркатнијих личности у српској ратној прошлости, личности које су неизбрисиво уткале себе у националноослободилачка стремљења свога народа. Педесет шест година је носио официрски мундир у најбурнијем периоду српске националне историје, периоду у коме је змеља покидала окове вековног ропства и направила крупан корак на путу од заостале сељачке земље до модерне државе европског типа. Удео војводе Путника је у томе немерљив, и то не само у шест ратова, од којих су три вођена под његовим непосредним руководством, већ и претходно у миру кад је стрпљиво и зналачки стварао војску која ће до ногу потући модерно опремљене армије османске и хабсбуршке царевине, успешно окончати столетну борбу српског народа за своје национално ослобођење и утрти пут стварању заједничке државе свих југословенских народа.“

 

Војвода Радомир Путник током своје четрдесетогодишње војничке каријере био је два пута начелник Главног генералштаба, пет пута Министар војни и начелник Штаба Врховне команде Војске Краљевине Србије у Балканским и Првом светском рату.
Чувени пријатељ српског народа др Арчибалд Рајс је 1915. године записао о војводи Путнику:

Тек сад схватам колико је необичан и уман био тај старац, бледог лица, уоквиреног проседом густом брадом подрезаном у шиљак, који је своју болесничку постељу претворио у биро у коме је неуморно радио дан и ноћ.

Допуните Вашу библиотеку и другим насловима из едиције Српске Војводе, сада са попустом од 40%!

Саво Скоко

Будите први који ће написати рецензију “Војвода Путник 1 и 2”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.