Милунка Савић : Витез Карађорђеве звезде и Легије части

Шифра производа: 29317
Милунка Савић : Витез Карађорђеве звезде и Легије части
Број страна / Повез / Писмо:
265 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 13.5 × 20.5 cm
ИСБН: 978-86-515-1045-1
Година издавања: 2016.
Издавачи / Суиздавачи: Издавачка кућа Прометеј, РТС, Удружење потомака ратника 1912-1918

Цена: 1,350.00 RSDЦена са попустом: 1,080.00 RSD

Нема на залихама

Заједничко издање са Удружењем потомака ратника 1912–1918.

Милунка Савић јединствена је у међународним размерама, по доприносу одбрани своје отаџбине у Балакнским и Првом светском рату, од 1912. до 1918. Добровољно је стала у строј српске регуларне војске, у многим биткама била бомбаш и јуришник, задивљујућа по  сналажљивости, смелости и вештитни. Њен ратни скор су девет рана, дванаест српских и страних одликовања и чин наредника. Једина је жена у свету која је одликована највишим француским орденом – Ратним крстом са златном палмом, који се додељује искључиво високим официрима. Сви су јој се дивили, а она је и даље остајала скромна, каква је увек била.

Видоје Голубовић

Др Видоје Голубовић је научни сарадник на Институту за међународну политику и привреду у Београду. Поред широког дијапазона научног истраживања, посебно изучава културно-историјску баштину и наслеђа Србије и Београда и ради на њеном представљању јавности кроз разне пригодне и туристичке облике.

Написао је и објавио 15 књига, више од сто научних и стручних радова из различитих области, уредник је више научних зборника и аутор неколико серијала о старом Београду. Предавач је у више научних и стручних установа.


Новица Пешић

Новица Пешић новинар, публициста и уредник недељног листа „Народна армија”, затим „Војска”, а по престанку службе уредник је „Добровољачког гласника”, часописа Удружења ратних добровољаца 1912–1918, њихових потомака и поштовалаца и аутор других издања из опежног издавачког програма те родољубиве организације.

Аутор је десетак историјских књига из ослободилачких ратова Србије до 1918. године и многобројних публицистичких чланака у часописима и новинама. Објавио је више фељтонских историографских чланака у дневном листу „Вечерње новости” и часопису „Одбрана”.


Предраг Павловић

Предраг Павловић је дугогодишњи предавач националне и војне историје у нижој и вишој војној академији у Београду. Вишегодишњи је начелник Катедре за војну историју у Центру високих војних школа ЈНА, професор на Факултету Народне одбране на катедри за историју, сарадник и предавач по позиву на другим факултетима у Србији.

Аутор више објављених дела и уџбеника из војне историје, запажених изложби у Музеју Топлице у Прокупљу, Војном музеју у Београду музејске поставке о страдању српског народа у топличком и јабланичком крају посатвљене у селу Гргур.

Будите први који ће написати рецензију “Милунка Савић : Витез Карађорђеве звезде и Легије части”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.