Илијина прича

Шифра производа: 29928
Илијина прича
Број страна / Повез / Писмо:
214 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 24 cm
ИСБН: 978-86-515-1409-1
Година издавања: 2018.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,200.00 RSDЦена са попустом: 720.00 RSD

Илијина прича је књига о страдању, витештву и пожртвовању сремачких Срба у Великом рату у којем су сви пречански Срби на различите начине били изложени тортури, дискриминацији и репресалијама као део народа који је тежио националном ослобођењу и присаједињењу Краљевини Србији. На објективан, научно релевантан начин описано је страдање Срба у Срему после повлачења србијанске војске, интернација и погром цивилног становништва од стране аустроугарских власти у контексту међународног права. Сагледавање чињеница и података који се ондосе на демографске прилике, етничке и економске односе, које обухвата улогу сремских добровољаца и цивилних жртава аустроугарске одмазде у селу Бољевци и манастира Фенек, битно употпуњују историјску слику Срема у овим ратним годинама.

Снежана Алексић

Снежана Алексић, аутор књиге “Илијина прича” (Прометеј, Нови Сад, 2018), омогућила је читаоцима да се упознају са страдањем сремачких Срба у Првом светском рату.

Поред те, написала је и књигу “Окамењена ћирилица ишчитавана између и преко редова – прилог за изучавање културне баштине похрањене на територији Града Београда – Општине Сурчин” (Удружење за одбрану ћирилице “Добрица Ерић”, Београд, 2017), у којој је донела пописе мушких глава 1848/49, ксерокопије Архива САНУ Сремски Карловци.

Будите први који ће написати рецензију “Илијина прича”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.