Heroji Velikog rata – komplet od 3 knjige

Šifra proizvoda: AK03
Heroji Velikog rata – komplet od 3 knjige
:
Dimenzije: -
Izdavači / Suizdavači: Izdavačka kuća Prometej, RTS

Cena: 5.450,00 din.Cena sa popustom: 1.900,00 din.

Milunka Savić je žena sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja! U Milunkinu čast su podizane i srpske i savezničke zastave, počast su joj odavali i Arčibald Rajs, admiral Emil Geprat, maršal i vojvoda Franše d’Epere… O Milunki su njeni saborci kazali: „…Malo je govorila. Smatrala je da je ispunila svoju dužnost: borila se kao borac, sa puškom u ruci, a ne kao bolničarka, mada je i bolničarke veoma cenila. Htela je u rat…”.

Prilikom juriša na Gruniški Vis kod Sive stene 29. novembra herojski je poginuo Vojin Popović, legendarni Vojvoda Vuk komandant dobro voljačkog odreda, koji je na početku ovih borbi imao oko 2.200 ljudi, a posle njih svega 450. Nenadmašni heroj borbe prsa u prsa. Maestralni strateg ispred kog su se sklanjale neprijateljske divizije. Vođa „nevidljivih“ ratnika. Osvajač Kajmakčalana koji, kao iskreni saborac Apisa, nije bio po volji prestolonasledniku Aleksandru i Nikoli Pašiću.

Odgovoriti na pitanje ko je bio Gavrilo Princip znači, ne samo znati pregršt činjenica o njegovom životu, nego i odgovoriti na dva posebna pitanja: odakle je došao i gde se uputio iz kakvog istorijskog nasleđa, iz kakvog kulturnog i društvenog miljea je poticao? Kako je video svoju budućnost i budućnost zajednice kojoj je pripadao?
Budućnost je ipak stvar vere i ideala – u šta je verovao Gavrilo Princip?

Komplet sadrži 3 knjige:

MILUNKA SAVIĆ: Vitez Karađorđeve zvezde i Legije časti…..1.350,00
VOJVODA VUK – ratnička legenda………………….1.550,00
GAVRILO PRINCIP – DOKUMENTI I SEĆANJA…………..  2.550,00

Puna cena kompleta: 5.450,00
Cena s popustom: 1.900,00

Budite prvi koji će napisati recenziju “Heroji Velikog rata – komplet od 3 knjige”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.