Хероји Великог рата – комплет од 3 књиге

Шифра производа: АК03
Хероји Великог рата – комплет од 3 књиге
:
Димензије: -
Издавачи / Суиздавачи: Издавачка кућа Прометеј, РТС

Цена: 5.450,00 дин.Цена са попустом: 1.900,00 дин.

Милунка Савић је жена са највише одликовања у историји ратовања! У Милункину част су подизане и српске и савезничке заставе, почаст су јој одавали и Арчибалд Рајс, адмирал Емил Гепрат, маршал и војвода Франше д’Епере… О Милунки су њени саборци казали: „…Мало је говорила. Сматрала је да је испунила своју дужност: борила се као борац, са пушком у руци, а не као болничарка, мада је и болничарке веома ценила. Хтела је у рат…”.

Приликом јуриша на Грунишки Вис код Сиве стене 29. новембра херојски је погинуо Војин Поповић, легендарни Војвода Вук командант добро вољачког одреда, који је на почетку ових борби имао око 2.200 људи, а после њих свега 450. Ненадмашни херој борбе прса у прса. Маестрални стратег испред ког су се склањале непријатељске дивизије. Вођа „невидљивих“ ратника. Освајач Кајмакчалана који, као искрени саборац Аписа, није био по вољи престолонаследнику Александру и Николи Пашићу.

Одговорити на питање ко је био Гаврило Принцип значи, не само знати прегршт чињеница о његовом животу, него и одговорити на два посебна питања: одакле је дошао и где се упутио из каквог историјског наслеђа, из каквог културног и друштвеног миљеа је потицао? Како је видео своју будућност и будућност заједнице којој је припадао?
Будућност је ипак ствар вере и идеала – у шта је веровао Гаврило Принцип?

Комплет садржи 3 књиге:

МИЛУНКА САВИЋ: Витез Карађорђеве звезде и Легије части…..1.350,00
ВОЈВОДА ВУК – ратничка легенда………………….1.550,00
ГАВРИЛО ПРИНЦИП – ДОКУМЕНТИ И СЕЋАЊА…………..  2.550,00

Пуна цена комплета: 5.450,00
Цена с попустом: 1.900,00

Будите први који ће написати рецензију “Хероји Великог рата – комплет од 3 књиге”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.