Dželatov smešak

Šifra proizvoda: 29314
Dželatov smešak
Broj strana / Povez / Pismo:
368 / Tvrd / Ćirilica
Dimenzije: 13.5 × 20.5 cm
ISBN: 978-86-515-1028-4
Godina izdavanja: 2016.
Izdavači / Suizdavači: Izdavačka kuća Prometej, RTS

Cena: 1.650,00 din.Cena sa popustom: 1.320,00 din.

Svedočanstvo o malo poznatim događanjima u Prvom svetskom ratu – na osnovu autentičnih fotografija.

Priča o žrtvama, o hiljadama nedužnih likvidiranih na istoku i na jugoistoku Evrope, bez prethodne istrage i bez vođenja dokaznog postupka, bez mogućnosti da se brane pred sudom. Austrijski istoričar fotografije dokazuje da ovde nije reč o ispadima pojedinaca ili izolovanih pozadinskih jedinica, već o sistematskom ratu protiv civila. Knjiga i o našim žrtvama, a od retkih zasnovanih na stranim izvorima.

Anton Holcer

Anton Holcer rođen je 1964. godine u Inhenu, u Južnom Tirolu koji je odlukom Antante po svršetku Prvog svetskog rata otet Austriji i pripojen Italiji. Na neki način, njegovi preci su takođe postali žrtve austrougarske ratne politike.

Studirao je političke i filozofske nauke u Insbruku, u Bolonji i u Beču, gde je odbranio disertaciju i promovisan u doktora filozofskih nauka. Danas živi i radi kao publicista, novinar i muzealni kustos izložbi o razvoju fotografije. Predavač je na Dunavskom univerzitetu Krems, na Institutu istorije umetnosti i na Institutu za nauke o teatru, filmu i medijima, oba pri Univerzitetu Beč, na Univerzitetu Linc i na istorijskom seminaru u Lozani.

Izdavač je časopisa „Fotogešihte” (Istorija fotografije) koji se štampa od 2001. godine.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Dželatov smešak”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.