Besmrtna prethodnica – Ratnici crne ruke

Šifra proizvoda: 29705
Besmrtna prethodnica – Ratnici crne ruke
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
176 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: -
ISBN: 978-86-515-1281-3
Godina izdavanja: 2017.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 880,00 din.Cena sa popustom: 704,00 din.

Nema na zalihama

Kroz osam romansiranih biografija, autor će nas upoznati sa životima izuzetnih vojnih stratega, među kojima su svoje mesto našla i dva istaknuta srpska umetnika. Knjiga pod nazivom „Ratnici Crne ruke“ predstavlja dokumentarno-istorijsku priču o elitnim vojnicima srpske vojske, špijunima  i nacionalnoj organizaciji. Vođen istorijskim detaljima, Slaviša Pavlović pred čitaoce donosi rad i život vojvode Tankosića i vojvode Vuka, istaknutih vojnih stratega, vojvode Babunskog, špijunske dane Mustafe Golubića, rasvetljava bitisanje pukovnika Božina Simića, osvrt borbi Topličkog ustanka pod vođstvom Koste Vojinovića, sve do diplomatskih i špijunskih akcija pesnika Milana Rakića i slikarke Nadežde Petrović.

Uplovite u ove važne i živo ispričane detalje neučene istorije Srbije s  početka dvadesetog veka, koji su propraćeni i velikim brojem fotografija svih navedenih junaka.

Slaviša Pavlović

Slaviša Pavlović (Ljubovija, 1982), pisac, pesnik i novinar.

Objavio je romane Zavet (2010), Nema šanse da ne uspem (2012, 2019), Zavet heroja (Laguna, 2014), Apisov apostol (Laguna, 2016), kao i zbirku poezije Osvit večnosti (2014), Ratnici Crne ruke – besmrtna prethodnica (2017, 2018, 2020).

Godinama se bavi novinarstvom. Bio je glavni i odgovorni urednik magazina ReStart, autor i voditelj televizijskih emisija „Klub književnika” (ART kanal) i „Na raskršću” (TV Hram). Pisao je za magazin Sofia, ruski list Jugoslovo, Vodič za život, francusku mrežu VolterSrpski glas iz Melburna…

Vlasnik je agencije za TV produkciju i izdavaštvo „Novi Piemont”.

Živi u Beogradu.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


  1. :

    Trebalo bi u knjigu dodati poglavlje o Rad(et)u Malobabiću, on je svoj dug i zadatak prema otadžbini izvršio dobro i pošteno, pogledati Dedijerovi knjigu, a bio je i Apisov veran sradnik